Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΜΕ: Ολοι στους δρόμους, όλοι στην απεργία!

"Την Τετάρτη κανείς στη δουλειά, όλοι διαδηλώνουμε ενάντια σε όσους διαχειρίζονται την κρίση για να σώσουν το κεφάλαιο και καταστρέφουν το λαό" . Αυτό αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ και επισημαίνεται:



"Ολοι την Τετάρτη στην απεργία! Με το ΠΑΜΕ να στείλουμε βροντερό το μήνυμα: «Οχι άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία»! Να νεκρώσουμε χώρους δουλειάς, εργοστάσια, γιαπιά, υπηρεσίες, σχολειά, να κλείσουν τα μαγαζιά, να μην ανάψει τρακτέρ, να βγούμε όλοι στους δρόμους. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι νέοι και οι γυναίκες μπορούν και πρέπει να αξιοποιήσουν την τεράστια δύναμη που τους δίνει η οργάνωση και ο συντονισμός του αγώνα τους ενάντια στην πολιτική που διαχειρίζεται την κρίση για να διασώσει το κεφάλαιο και γι' αυτό οδηγεί το λαό στον γκρεμό.
Οι πολιτικές συγκυβέρνησης - τρόικας και τα μέτρα που τις συνοδεύουν δεν έχουν καμιά σχέση με τις ανάγκες του λαού, ούτε με τα χρέη και τα ελλείμματα. Αποκλειστικό στόχο έχουν την ανάκαμψη των κερδών των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Σε αυτό το πλαίσιο, το ΠΑΜΕ, στο απεργιακό του κάλεσμα ξεκαθαρίζει: «Δεν ανεχόμαστε εμείς που παράγουμε όλο τον πλούτο να οδηγούμαστε στην εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των καπιταλιστών, να καταστρέφονται ή να λεηλατούνται πλουτοπαραγωγικές πηγές, να ληστεύεται ο πλούτος που παράγει η εργατική τάξη της χώρας μας, ο λαός μας και να γίνονται καταθέσεις στις Ελβετικές Τράπεζες. Γι' αυτό δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος, δεν παζαρεύουμε τρόπους αποπληρωμής του, δε ζητάμε καλύτερα μνημόνια, δεν υπάρχουν τέτοια. Απαιτούμε την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, την έξοδο της χώρας μας από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τη διαγραφή του χρέους. Μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε δεκάρα».

Απεργιακό κάλεσμα απευθύνει και η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), η οποία τονίζει: «Να νεκρώσουν όλοι οι τόποι δουλειάς και βιοτεχνίες. Οι απειλές, οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία να τους γυρίσει μπούμερανγκ. Τέρμα οι θυσίες για τους τραπεζίτες και τα μονοπώλια».

Αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνει και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), η οποία επισημαίνει: «Με τη συμμετοχή μας να φτάσει το μήνυμα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά ότι δεν αποδεχόμαστε και αντιπαλεύουμε οργανωμένα τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ που μας τσακίζουν για να αυγαταίνουν τα κέρδη των εκμεταλλευτών του μόχθου μας, των τραπεζιτών και των μονοπωλίων».

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), καλεί στην απεργία και σημειώνει: «Οι φοιτητές και οι σπουδαστές έχουμε δει στις σχολές μας ποιες είναι οι περιβόητες "σωτήριες θυσίες". Είναι το να βάζεις βαθιά το χέρι στην τσέπη, η κατάργηση της φοιτητικής μέριμνας, η μετατροπή των ιδρυμάτων σε "θυγατρικές" των μονοπωλίων». Ταυτόχρονα στις γενικές συνελεύσεις φοιτητών και σπουδαστών καλεί να κλείσουν οι σχολές τη μέρα της απεργίας και να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις με το ΠΑΜΕ.

Η ΕΕΔΥΕ στο απεργιακό της κάλεσμα επισημαίνει: «Αυτοί που κόβουν το ψωμί του λαού είναι οι ίδιοι που σκοτώνουν τους λαούς σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ετοιμάζονται να ματοκυλίσουν τη Συρία και το Ιράν».

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία απευθύνει η ΠΑΣΥ

Επίσης, κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και η Δημοκρατική Σεισπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη.

Συνεχίζονται οι συνελεύσεις
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι γενικές συνελεύσεις, οι συσκέψεις αλλά και οι κινητοποιήσεις με στόχο το απεργιακό κάλεσμα να φτάσει παντού.
  • Τη Δευτέρα 24 Σεπτέμβρη:
-- Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής προχωρά σε Γενική Συνέλευση, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ, 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη).
-- Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλεί στις 6.30 μ.μ., η Ενωση Λογιστών Αθήνας.
-- Η ΔΑΣ Ναυτιλιακών και τουριστικών υπαλλήλων καλεί σε σύσκεψη στις 7 το απόγευμα στο ΕΚ Πειραιά.
  • Την Τρίτη 25 Σεπτέμβρη:
-- Συγκέντρωση για τα προβλήματα της Υγείας διοργανώνει ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ της Ν. Ιωνίας στις 10 το πρωί στο ΙΚΑ (νέο κτίριο Αλ. Παναγούλη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...