Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Σε θέση μάχης για κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ

Athens International Airport Station - Arrivals
 (Photo credit: Trowbridge Estate)
Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, αν η κυβέρνηση επιμείνει στην πολιτική της σε ό,τι αφορά στις νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, καθώς και σε ενδεχόμενη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, φέρονται οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, μέσω των οποίων μετακινούνται καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες.

Στη διάρκεια κοινής σύσκεψης που πραγματοποίησαν σήμερα τα Σωματεία των εργαζομένων στα τρία συγκεκριμένα μέσα, αποφασίστηκε συντονισμένη αντίδραση στο νέο «τσουνάμι», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ισοπεδωτικών μέτρων, που μεθοδεύουν Κυβέρνηση και Τρόϊκα και θα προχωρήσουν σε σειρά κινητοποιήσεων, οι οποίες θα καθοριστούν την Πέμπτη σε νέα κοινή Γενική Συνέλευση, χωρίς όμως να έχει επίπτωση στα δρομολόγια.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ προχώρησαν σε κοινές δράσεις ενάντια στις νέες αυξήσεις της τιμής των εισιτηρίων, που σχεδιάζεται από την αρχή του νέου έτους, ενώ θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες διανομή ενημερωτικού έντυπου προς το επιβατικό κοινό.
Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στα τρία αυτά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όχι μόνο δηλώνουν αντίθετοι σε οποιασδήποτε μορφής αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, αλλά αντίθετα προτείνουν:

-Μείωση του εισιτηρίου στο 1Euro, στα επίπεδα του 2009.
-Δωρεάν μετακίνηση για ανέργους, φοιτητές και χαμηλοσυνταξιούχους.

Τέλος, οι εργαζόμενοι στις ΣΤΑ.ΣΥ. καλούν την ηγεσία της ΓΣΕΕ να πάρει τώρα αποφάσεις για την έναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων ενάντια στα νέα αντιλαϊκά, ισοπεδωτικά μέτρα της κυβέρνησης, όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, προχωρώντας στην προκήρυξη Γενικής Απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης λαμβάνοντας όλα τα ανα

Πηγή: . | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...