Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν έχουν απογραφεί 150.000 συνταξιούχοι


Στις 21 Οκτωβρίου σταματά το ΙΚΑ να πληρώνει συντάξεις σε όσους δικαιούχους δεν απογράφηκαν ή δεν τον κάνουν μέσα στις επόμενες 5 ημέρες.

Το υπουργείο Εργασίας πήρε αυτή την απόφαση μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα ο αριθμός εκείνων που δεν έχουν προσέλθει για απογραφή είναι εντυπωσιακά υψηλός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η διοίκηση του ΙΚΑ μέχρι τώρα 150.000 δικαιούχοι κύριας σύνταξης δεν εμφανίστηκαν καν για να απογραφούν. Επίσης δεν απογράφηκαν 105.000 δικαιούχοι επικουρικών συντάξεων του ΙΚΑ περίπου 7.000 συνταξιούχοι του ΤΑΠ-ΟΤΕ και 460 ασφαλισμένοι του ΤΑΠΙΛΤ.

Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί με δεδομένο ότι και πέρσι έγινε απογραφή των συνταξιούχων, αλλά επειδή διαπιστώθηκε ότι δεκάδες χιλιάδες πληρεξούσια και εξουσιοδοτήσεις τα οποία προσκόμισαν συγγενείς των δικαιούχων είχαν σοβαρά προβλήματα ζητήθηκε να γίνει απογραφή και έλεγχος όλων των δικαιολογητικών για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, για να διαπιστωθεί ποια από τα έγγραφα αυτά είναι νόμιμα και ποια δεν είναι.
 
 Με δήλωση του στο MEGA ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, τονίζει ότι όσοι δεν απογραφούν δεν θα πάρουν την επόμενη σύνταξη και προσθέτει: "Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η απογραφή του ΙΚΑ και από 1η Οκτωβρίου ξεκινά η απογραφή του ΟΓΑ. Η εντολή που έδωσα είναι συγκεκριμένη. Σε όσους δεν απογραφούν θα διακοπεί η καταβολή της σύνταξης τους".

Για να απογραφούν οι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσέλθουν αυτοπροσώπως στα καταστήματα των τραπεζών από όπου παίρνουν τη σύνταξη τους. Όσοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας θα πρέπει να παρουσιάσουν μέσω των νόμιμων εκπροσώπων τους εξουσιοδοτήσεις και πληρεξούσια του 2012, επειδή στην περσινή απογραφή διαπιστώθηκε ότι κάποιοι παρουσίασαν έγγραφα της προηγούμενης δεκαετίας ή ακόμη παλιότερα έγγραφα.

Ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος μιλώντας στο τόνισε ότι όντως είναι εντυπωσιακός ο αριθμός των, τουλάχιστον, 150.000 δικαιούχων που δεν προσήλθαν να απογραφούν και επεσήμανε πως οι υπηρεσίες του ιδρύματος θα δίνουν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή κάθε μέρα τα στοιχεία της απογραφής.




Πηγή:mega

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...