Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΑΡ: "Σε ομηρία βρίσκονται συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ, που παραμένουν άνεργοι έξι χρόνια"

"Σε ομηρία βρίσκονται συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ, που παραμένουν άνεργοι έξι χρόνια μετά την έκδοση δικαστικής απόφασης που έκρινε ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες".
Αυτό αναφέρεταισ ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ που επισημαίνουν ότι:

"Με την υπ’ αριθμ. 1924/2006 ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δέχθηκε την αγωγή 12 συμβασιούχων του ΟΑΕΔ και αποφάσισε ότι η καταγγελία της σύμβασής τους ήταν άκυρη.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είχαν συνάψει συμβάσεις «επαγγελματικής κατάρτισης», οι οποίες ανανεώθηκαν στη συνέχεια πάνω από δυο φορές. Παρότι οι συμβάσεις προέβλεπαν επαγγελματική κατάρτιση και εξειδίκευση σε θέματα διοικητικής υποστήριξης υπηρεσιών, αποδείχθηκε ότι οι συμβασιούχοι από την αρχή της πρόσληψής τους, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στις τοπικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Μάλιστα, απασχολούνταν ως διοικητικοί υπάλληλοι, όπως οι μόνιμοι υπάλληλοι του οργανισμού, εργαζόταν στον ίδιο χώρο, με πλήρες καθημερινό οκτάωρο και με όμοιο αντικείμενο εργασίας, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Παρά τη δικαίωσή τους από το Μονομελές Πρωτοδικείο και τη σχετική νομολογία (Α.Π. 1784/2011 Β’ Τμήμα) ο ΟΑΕΔ δεν εφαρμόζει τη σχετική δικαστική απόφαση βάσει της οποίας υποχρεώθηκε να αποδεχθεί τις υπηρεσίες τους υπό συνθήκες πριν την καταγγελία.

Επειδή στη σημερινή εποχή η ανεργία μαστίζει τους εργαζόμενους,

Επειδή το Ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει πρώτο να προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων και να μην καταστρατηγεί τις διατάξεις περί συμβάσεων της εργατικής νομοθεσίας,

Επειδή το πολιτικό σύστημα περνά κρίση αξιοπιστίας,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Τι σκοπεύει να κάνει σχετικά με την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης;
Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ή θα προβεί το υπουργείο σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Γεώργιος Κυρίτσης, Οικονόμου Βασίλειος , Νικόλαος Τσούκαλης , Θωμάς Ψύρρας, Γρηγόριος Ψαριανός , Πάρις Μουτσινάς , Ιωάννης Μιχελογιαννάκης , Βουδούρης Οδυσσέας ,Φούντα Νίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...