Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ξάνθη: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία- ΒΙΝΤΕΟ


Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία της Π.Ε. Ξάνθης, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τρίτης έξω από το δημαρχείο του δήμου Ξάνθης πραγματοποιώντας συμβολική διαμαρτυρία και ζητώντας να μάθουν το πότε ακριβώς θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, μιλώντας στην κάμερα του ThrakiToday.com, «μας λένε συνέχεια πως θα πληρωθούμε, αλλά δεν βλέπουμε λεφτά. Μας λένε να κάνουμε υπομονή αλλά και αυτή έχει στερέψει. Πετάει ο ένας το μπαλάκι στον άλλον, μέχρι να μας πουν συγκεκριμένα πότε θα μας πληρώσουν εμείς θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας».

Το πρόβλημα της αποπληρωμής των εργαζόμενων στα πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας δεν περιορίζεται στενά στα όρια της Π.Ε. Ξάνθης, καθώς αντίστοιχα προβλήματα παρατηρούνται και στις υπόλοιπες Π.Ε. της Περιφέρειας ΑΜΘ, ενώ στις περιπτώσεις της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης έχουν καταβληθεί τα χρήματα στους εργαζόμενους μετά από πολιτικές παρεμβάσεις. Όπως εξηγούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αρχικά απευθύνθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης απ’ όπου τους παρέπεμψαν στον δήμο, επιδιώκοντας οι ίδιοι να έχουν συνάντηση με τον αντιδήμαρχο οικονομικών υπηρεσιών του δήμου κο Δημήτρη Μπένη.

Όπως είναι γνωστό την αποπληρωμή των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας έχουν αναλάβει οι ΜΚΟ οργανώσεις, που πραγματοποίησαν την πρόσληψη των εργαζομένων, ωστόσο μέχρι στιγμής αυτή δεν πραγματοποιείται απρόσκοπτα καθώς παρατηρούνται δραματικές καθυστερήσεις και αβεβαιότητα γύρω από το εν λόγω θέμα.

thrakitoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...