Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ: Έσπασε στο ξύλο την υπάλληλό του επειδή έκανε απεργία

Ένα απίστευτο περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από σχετική καταγγελία του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας...

Αν και τα προβλήματα του κλάδου είναι γνωστά στην κερκυραϊκή κοινωνία, εξαιτίας της ανασφάλιστης εργασίας, της συσσώρευσης οφειλομένων, της κακοπληρωμένης εργασίας, των περικοπών και των κουτσουρεμένων επιδομάτων ανεργίας, ο ίδιος ο Σύνδεσμος κάνει τώρα λόγο και για περιστατικά χρήσης βίας.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε περιστατικό βιαιοπραγίας διευθυντή ξενοδοχείου εις βάρος εργαζόμενης που θέλησε να μεταβεί στην απεργιακή συγκέντρωση στον ΟΑΕΔ.

Τις καταγγελίες τους μάλιστα τις απευθύνουν και προς το Υπουργείο Εργασίας, το ΣΕΠΕ, το ΙΚΑ και το ΣΔΟΕ.

Συγκεκριμένα το σωματείο των εργαζομένων στα ξενοδοχεία αναφέρει:

"Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό εργαζόμενης από τον Δ/ντή του ξενοδοχείου BEIS στην Αχαράβη.

Το περιστατικό αυτό συνέβη την ημέρα της απεργίας και λίγο πριν ξεκινήσει η εργαζόμενη να φύγει από το ξενοδοχείο μαζί με συναδέλφους της, για να λάβουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων στον ΟΑΕΔ Κέρκυρας.

Είχαμε το προηγούμενο διάστημα καταγγείλει τις βάρβαρες συνθήκες εργασίας, την εργοδοτική τρομοκρατία και τις απειλές που είχανε οδηγήσει εργαζόμενους ακόμη και στο νοσοκομείο.

Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο επί τρία χρόνια τώρα η αυθαιρεσία έχει ξεπεράσει κάθε όριο και παρά τις καταγγελίες μας, αλλά και τους ελέγχους που έχουν διεξαχθεί, η εργοδοσία συνεχίζει να δρα ασύδοτα.

Συγκεκριμένα:

* Απασχολεί το μεγαλύτερο διάστημα του Χειμώνα ανασφάλιστους εργαζόμενους.

* Πραγματοποιεί προσλήψεις πολύ πιο μετά από την προβλεπόμενη από τις συμβάσεις καταληκτική ημερομηνία.

* Λειτουργεί με 20 εργαζόμενους, όταν το συγκεκριμένο ξενοδοχείο σε κανονικές συνθήκες παλαιότερα λειτουργούσε με περίπου 50 άτομα προσωπικό, φορτώνοντας διπλή και τριπλή δουλειά στους εργαζόμενους .

* Εμφανίζει όλους τους εργαζόμενους με συμβάσεις μερικής απασχόλησης, ενώ εργάζονται σε πλήρες ωράριο και υπερωριακά.

* Καθυστερεί να καταβάλλει ακόμη και τους κουρεμένους μισθούς.

* Ασκεί μόνιμη εργοδοτική τρομοκρατία η οποία φαίνεται από το συγκεκριμένο περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...