Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

350 ευρώ το μήνα για 10 ώρες δουλειά τη μέρα!

Σχόλιο του ΠΑΜΕ:
"Ωράριο εργασίας; Εξι ώρες το πρωί και τέσσερις το απόγευμα. Μηνιάτικο; 350 ευρώ το μήνα, μόνο όμως αν είσαι πάνω από 25 ετών. Αν δεν είσαι, το μηνιάτικο πάει στα 270... Αυτοί είναι οι όροι εργασίας σε ένα από τα νέα καταστήματα που άνοιξε πρόσφατα μεγάλη αλυσίδα με παιχνίδια και βρεφικά είδη.

Ετσι, η εταιρεία επεκτείνεται στο λιανικό εμπόριο προσδοκώντας ότι θα μπορέσει να μεγαλώσει το μερίδιο που έχει από την πίτα του κλάδου. Πώς γίνεται αυτό; Στις πλάτες των εργαζομένων που και 8ωρο δεν έχουν, και σπαστό ωράριο έχουν, και ούτε καν τα 430 ευρώ του βασικού μισθού δεν παίρνουν (όπως έχει διαμορφωθεί με τη γνωστή Υπουργική Απόφαση του περασμένου Φλεβάρη...). Τι έχουν ασφαλώς οι εργαζόμενοι; Την ευκαιρία να «παίρνουν μυρωδιά» από τις συνθήκες της πολυπόθητης «ανάπτυξης» που δήθεν θα σώσει το λαό. Της ανάπτυξης, στης οποίας μάλιστα το όνομα τα κόμματα της συγκυβέρνησης αλλά και γενικά του ευρωμονόδρομου ζητούν όλοι από το λαό να κάνει αιματηρές θυσίες.

Ετσι, θα ... αναπτυχθεί αληθινά η κερδοφορία μιας χούφτας πολυεθνικών, πάνω όμως στα πτώματα και του σταθερού ημερήσιου εργάσιμου χρόνου και του ίδιου του κατώτατου μισθού. Για το κεφάλαιο, δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Για να ξεκολλήσει ο τροχός της ανάπτυξης απ' τη λάσπη της κρίσης, πρέπει να κατρακυλήσει ακόμα περισσότερο η τιμή της εργατικής δύναμης. Γι' αυτό και η αντεργατική επίθεση θα είναι συνεχής και ανελέητη. Τα σχέδια (που επιβεβαιώθηκαν τη βδομάδα που πέρασε) τρόικας - κυβέρνησης, να επιβάλλουν μέχρι και 78 ώρες εργασίας μαρτυρούν ότι, για τους εργαζόμενους, η ανάπτυξη που έρχεται θα είναι μια βαρβαρότητα όλο και πιο εφιαλτική..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...