Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Κανονικά η υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωνικής Εργασίας

«Παντελώς ανυπόστατα» χαρακτηρίζει το υπουργείο Εργασίας τα σενάρια που κάνουν λόγο για προβλήματα στην υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωνικής Εργασίας. 
 
Σημειώνεται ότι δημοσιεύματα του Τύπου επικαλούνταν προβλήματα όσον αφορά στην ανεύρεση φορέα υλοποίησης της δράσης με αποτέλεσμα χιλιάδες θέσεις εργασίας που προβλέπονται μέσω αυτής, να έχουν μπλοκάρει.
 
Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας διαβεβαιώνει ότι ούτε μία θέση δεν θα χαθεί από τις προβλεπόμενες στο Πρόγραμμα και ξεκαθαρίζει ότι στόχος της συνάντησης της ηγεσίας του υπουργείου με τους κοινωνικούς εταίρους ήταν η ενεργοποίησή τους για τη στήριξη του Προγράμματος.
 
Ήδη, αναφέρει ενδεικτικά το υπουργείο, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες πρόσληψης 8.000 ανέργων, συνολικού προϋπολογισμού 26 εκατομμυρίων ευρώ
 
.Όπως διευκρινίζει η ανακοίνωση οι συγκεκριμένες προσλήψεις «δεν έχουν καμία σχέση με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που δεσμεύουν τους ΟΤΑ, και πολύ περισσότερο δεν έχουν σχέση με τον κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις», αλλά αφορούν ανέργους οι οποίοι θα προσλαμβάνονται από φορέα απασχόλησης και θα προωθούνται σε δράσεις κοινωφελούς σκοπού
 
Υπενθυμίζεται ότι μέσω της δράσης, που έχει συνολικό προϋπολογισμό 280 εκατ. ευρώ θα απασχοληθούν 55.000 άνεργοι σε όλη τη χώρα σε δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...