Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Εκλεισαν 3 εργοτάξια της Ιόνιας Οδού!

Στον δρόμο 45 εργαζόμενοι στους οποίους οφείλονται και δεδουλευμένα 4 έως 7 μηνών
Απανωτά χτυπήματα δέχονται οι εργαζόμενοι στις κατασκευές, καθώς σε αρκετά μεγάλα έργα αντιμετωπίζουν, το τελευταίο διάστημα, το φαινόμενο οι κατασκευαστικές εταιρείες και οι υπεργολάβοι να τους αφήνουν χωρίς δουλειά και απλήρωτους για πολύ μεγάλο διάστημα. 
 
Συγκεκριμένα, 3 εργοτάξια κατασκευής της Ιονίας Οδού στην Ηπειρο (Σκλίβανη, Γοργόμυλος, Καμπή) στα οποία πήγε χθες κλιμάκιο του Συνδικάτου Οικοδόμων από τα Γιάννενα δε λειτουργούν και δεν υπάρχει ούτε φύλακας!
 
Η τεχνική εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΑΕ που έχει την ευθύνη κατασκευής του έργου τα μάζεψε και έφυγε με 45 εργαζόμενους να χάνουν τη δουλειά τους. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε το σωματείο οικοδόμων, τα εργοτάξια δε λειτουργούν από την περασμένη Δευτέρα, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να πεταχτούν στο δρόμο, ενώ τους οφείλονται και δεδουλευμένα 4 έως 7 μηνών.
 
Οι λόγοι που ερήμωσαν τα εργοτάξια και σταμάτησαν οι εργασίες δεν είναι αποσαφηνισμένοι. 
 
Το πιο πιθανό είναι να αφορούν απαλλοτριώσεις που δεν έχουν προχωρήσει ή τη μη καταβολή της πριμοδότησης με ζεστό κρατικό χρήμα των κατασκευαστικών εταιρειών και των μεγαλοεργολάβων που και αυτοί με τη σειρά τους δηλώνουν οικονομικά προβλήματα, φορτώνοντας τα σπασμένα στους εργαζόμενους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τη νύφη την πληρώνουν και πάλι οι εργαζόμενοι.

1 σχόλιο:

  1. Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011
    επιστολή σωματείων εργαζομένων ΕΝΚΛΩ

    Προς τους κυρίους Διοικητάς των Τραπεζών
    1.Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας
    2.Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας
    3.EURO BANK
    4.ALPHA BANK
    5.Εμπορικής Τράπεζας. Κύριοι,
    Πρέπει επιτέλους να σοβαρευτείτε και να αντιληφθείτε ότι υπάρχουν και άλλα λογικά όντα στην φύση, εκτός από τον δικό σας, απάνθρωπα, σκεπτόμενο κύκλο, που έχουν την δυνατότητα να σκέφτονται, να κρίνουν και προπαντώς να σέβονται αρχές και τάξεις μιάς ένομης κοινωνίας. Δεν σημαίνει όμως, ότι αυτοί οι άνθρωποι θα εξακολουθούν να ανέχονται τις κοροϊδίες σας και εμπαιγμούς σας για πολύ ακόμη.
    Εάν νομίζετε, επειδή η πολιτεία ανέχεται την απαράδεκτη συμπεριφορά σας και τέσσερες πρωτοκλασσάτοι υπουργοί δεν σας βάζουν στο άρμα της τάξης και ανάπτυξης, θα σας ανεχθούν ακόμα, εξαθλιωμένοι, εξαπατημένοι και απαξιωμένοι εργαζόμενοι και μάλιστα τίμιοι οικογενειάρχες.
    Δεν απειλούμε αλλά σας προειδοποιούμε ότι, εάν μέχρι σήμερα το βράδι δεν τοποθετηθείτε ξεκάθαρα απέναντι στο προβλημά μας με ημερομηνία εκταμίευσης, δηλαδή δεν κάνετε πράξη τον νόμο του κράτους που εσείς ενυπόγραφα αποδεχτήκατε, θα μας βρείτε αντιμέτωπους στα ελληνικά δικαστήρια, επειδή είστε βασικοί μέτοχοι της ΕΝ ΚΛΩ, έχετε πετάξει άσκοπα εκατομμύρια Ευρώ, αφήνοντας τους εργαζόμενους απλήρωτους για 24 μήνες, διατηρόντας μας σε ομηρία και σίγουρα μας οδηγείτε σε καταστάσεις-πράξεις, εκτός ελέγχου, που θα ξεκινήσουν έξω ή και μέσα από οποιοδήποτε υποκατάστημά συμφερόντων σας ή κέντρα διοίκησης.
    ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
    Κοινοποίηση:
    Γραφείο Πρωθυποργού
    Υπουργό Ανάπτυξης κύριο Χρυσοχοϊδη
    Υπουργό Εργασίας κυρία Κατσέλη
    Αναπληρωτή Υπουργό Περιφεριακής Ανάπτυξης κύριο Ξυνίδη
    Υφυπουργό Οικονομικών κύριο Σαχινίδη
    στις 9:06 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...