Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

"Θερμή" υποδοχή στην Λ. Κατσέλη από απολυμένους...

Μέσα σε συνθήματα και αποδοκιμασίες από απολυμένους εργαζόμενους στην εταιρεία «Φίλκεραμ Johnson» πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου της υπουργού Εργασίας Λούκας Κατσέλη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Περιφειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Οι εργαζόμενοι, κρατώντας πανό, εισήλθαν στο χώρο της συνάντησης της υπουργού με τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες, φώναξαν συνθήματα, όπως "θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία" και απαίτησαν να τους ακούσει η υπουργός.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε αργότερα με την κ. Κατσέλη, η οποία τους ζήτησε να έχουν συνάντηση την Πέμπτη στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, στη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη και τους αντιπεριφερειάρχες ανακοίνωσε πως το υπουργείο Εργασίας θα διαθέσει ποσό των 52 εκατ. ευρώ για την εφαρμογή δύο προγραμμάτων στον αγώνα κατά της ανεργίας στην Κεντρική Μακεδονία. Όπως είπε η κ. Κατσέλη, τα 30 εκατομμύρια θα διατεθούν για την απορρόφηση 9,5 χιλιάδων ανέργων σε έργα κοινωνικής εργασίας και τα 22 εκ. για τη χρηματοδότηση τοπικών προγραμμάτων στήριξης της ανάπτυξης.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, είπε ότι το πρόβλημα της ανεργίας και των κλειστών καταστημάτων έχει πάρει μεγάλη διάσταση στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία και κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει ό,τι μπορεί για την αντιμετώπισή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...