Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΙΚΑ: Παρακολουθείται στενά επιχείρηση που φέρεται να εκμεταλλεύεται χιλιάδες ανέργους

φωτο αρχειου
Σε ανακοίνωσή του, το ΙΚΑ σχολιάζει αναφορικά με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μεγάλη απάτη εταιρίας-φάντασμα στο κέντρο της Αθήνας, που εκμεταλλεύεται χιλιάδες ανέργους:

«Με αφορμή δημοσιεύματα, που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες και ιστολόγια με θέμα την «Μεγάλη απάτη εταιρίας-φάντασμα στο κέντρο της Αθήνας, που εκμεταλλεύεται χιλιάδες ανέργους» σας κάνουμε γνωστό ότι η Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.ΥΠ.Ε.Α) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε συνεργασία με την οικονομική αστυνομία και το ΣΕΠΕ, παρακολουθούν στενά με ελέγχους τη συγκεκριμένη επιχείρηση με έδρα στην οδό Λιοσίων 104, και η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια της δικαιοσύνης.

Στις 3 Νοεμβρίου 2011, παρουσία εισαγγελία, η ΕΥΠΕΑ σε συνεργασία με την οικονομική αστυνομία και το ΣΕΠΕ, πραγματοποίησαν έλεγχο. Καταχωρήθηκαν 148 ανασφάλιστα άτομα και επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 74.000 €, ενώ συνελήφθη ένας εκ των τριών ανδρών που επιτηρούσαν το χώρο για λογαριασμό της επιχείρησης. Κατασχέθηκε υλικό που αφορούσε παρουσίες εργαζομένων και απεστάλη στον εισαγγελέα.

Ο έλεγχος επαναλήφθηκε εκ νέου στις 10 Απριλίου 2012 και καταχωρήθηκαν 90 άτομα εκ των οποίων οι 21 ανασφάλιστοι. Επιβλήθηκε πρόστιμο 21.000 €.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί, συνεχίζει με συστηματικό τρόπο και αμείωτη ένταση την οργανωμένη προσπάθεια για την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας.»

6 σχόλια:

  1. to ika ekane ti douleia tou i apla tous exwse kai kala prostimo epeidi den mporouse na toys ta parei alliws?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στον τελευταίο έλεγχο εκεί ήμουν σαν πελάτης, η συμπεριφορά τους ήταν απαράδεκτη, δεν μπορείς να απαιτείς από κάποιον που έχει πάει σαν πελάτης σε μια εταιρεία και στο λέει κιόλας, να του φέρεσαι σαν να είναι εγτκληματίας και να του λες ότι αν δεν δώσει τα στοιχεία του και δεν υπογράψει θα τον πας στο αυτόφωρο, στο κάτω κάτω της γραφής αν δεν κάνω λάθος κανένας νόμος δεν σε υποχρεώνει να υπογράφεις με το ζόρι οπουδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΕΙΜΟΥΝ ΕΝΑ ΠΕΛΑΤΗ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΥΧΑΙΟ!!! ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΠΗΚΕ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟ ΙΚΑ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ ΕΙΝΑΙ Η ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. egw pali ayto pou exw na pw einai oti otan itan na paw prwti mera mou ziisan kai xartia gia na kanoun proslipsi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΠΡΩΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ...... ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ... ΑΠΟ 1600 ΚΑΙ ΜΕΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω ξέρω πως η συγκεκριμένη ΑΚΟΜΑ λειτουργεί.!!!
    Δεν μπορούν να την κλείσουν να ησυχάσουμε??

    Τοσο ανίκανο κράτος έχουμε??
    ουτε στην Ουγκάντα να είμασταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...