Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του ΜΕΤΡΟ , από τις περικοπές προσωπικού

Athens metro station
Image via Wikipedia
Σημαντικά προβλήματα παρουσιάζονται στη λειτουργία του ΜΕΤΡΟ, έπειτα από τις περικοπές στις οποίες προέβη η εταιρεία στο προσωπικό της, καθώς επίσης και εξαιτίας των μεγάλων απωλειών στα οικονομικά της εταιρίας.

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μ. Βορίδη, ο αρμόδιος Τομεάρχης της Δημοκρατικής Συμμαχίας και Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, καταδεικνύει το γεγονός ότι οι μειώσεις στις συχνότητες των δρομολογίων καθώς και οι δυσκολίες τήρησης του προγράμματος γίνονται αισθητές καθημερινά από χιλιάδες επιβάτες του ΜΕΤΡΟ, οι οποίοι εντούτοις καταβάλλουν υψηλό αντίτιμο για την μετακίνηση τους.

Όπως τονίζει στο έγγραφό του ο κ. Αυγενάκης, «η εταιρία έχει υποστεί σημαντικές απώλειες εσόδων καθώς τα ποσοστά λαθρεπιβίβασης έχουν αυξηθεί από το 4% στο 30% μέσα στο 2011, ενώ το 60% των εκδοτηρίων παραμένει κλειστό λόγω έλλειψης προσωπικού».

Προσθέτει μάλιστα πως «η ανάγκη κάλυψης βασικών θέσεων οδηγεί στην υπερωριακή απασχόληση των εργαζομένων της εταιρίας, με αποτέλεσμα να ζημιώνεται ακόμη περισσότερο η εταιρεία από την πληρωμή υπερωριών και δεδουλευμένων ρεπό».

Κατόπιν τούτου και δεδομένου ότι το πρόβλημα αναμένεται να επιδεινωθεί με την παράδοση επτά επιπλέον σταθμών μέχρι το τέλος του 2012, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Μ. Βορίδης αν προτίθεται να μελετήσει το θέμα, ώστε να καλυφθούν οι νέες ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό που θα προκύψουν και αν σκοπεύει να αναλάβει συγκεκριμένες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των συρμών και σταθμών, καθώς και να καλυφθούν οι οικονομικές απώλειες τις εταιρίας λόγω μείωσης των εσόδων αλλά και πληρωμής υπερωριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...