Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ν. Νικολόπουλος: «Με την πλάτη στον…τοίχο οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ»

Σε απόγνωση βρίσκονται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ. Το ΤΑΥΤΕΚΩ καθυστερεί τις πληρωμές προς τα φαρμακεία, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η χορήγηση επί πιστώσει φαρμάκων στους ασφαλισμένους της ΔΕΗ. Έτσι, αναγκάζονται, εκτός των άλλων να πληρώνουν εξ’ ολοκλήρου τα φάρμακα που χρειάζονται οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, χωρίς να τους διαβεβαιώνει κάποιος ότι θα τους επιστραφούν τα χρήματα που δικαιούνται από το Ταμείο της ΔΕΗ. Επίσης, το Ταμείο δεν καλύπτει νοσοκομειακές δαπάνες και παρακλινικές εξετάσεις, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τους χιλιάδες ασφαλισμένους της ΔΕΗ.

Όπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε ερώτηση του προς τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας, ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, «όσοι συνταξιοδοτήθηκαν από τις αρχές του 2010 αντιμετωπίζουν ένα επιπλέον πρόβλημα, αφού δεν έχουν πάρει ακόμη το εφάπαξ. Επιπροσθέτως, το Ταμείο της ΔΕΗ θα επιβαρύνεται ολοένα και περισσότερο, αφού μειώνονται οι εργαζόμενοι που το συντηρούν, λόγω της αναλογίας 1/10 στους διορισμούς, όταν την ίδια ώρα το κράτος αθέτησε τη δέσμευσή του για χρηματοδότηση του Ταμείου κατά τη μετατροπή της ΔΕΗ σε ΑΕ.»

Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα παραπάνω, ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Λοβέρδο να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους καθυστερεί η χρηματοδότηση του Ταμείου της ΔΕΗ, ξεκαθαρίζοντας επιτέλους και το πότε θα υλοποιήσει η Πολιτεία τις δεσμεύσεις της προς το εν λόγω Ταμείο. Στην ίδια ερώτηση, ο κ. Νικολόπουλος, αφού επισήμανε τα σοβαρότατα προβλήματα και επιπλοκές που έχει δημιουργήσει στους ασφαλισμένους της ΔΕΗ η αναβλητικότητα και αφερεγγυότητα των ηγεσιών των συναρμόδιων υπουργείων, απαίτησε από τους δυο υπουργούς και διεκδικητές στη κούρσα διαδοχής της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ να απαντήσουν στο πως σκέπτονται να εξασφαλίσουν τους αναγκαίους πόρους, ούτος ώστε να ανταποκριθεί το Ταμείο στις υποχρεώσεις του και φυσικά να αποσαφηνίσουν οι ίδιοι προς όλες τις κατευθύνσεις εάν πρέπει να ανησυχούν οι συνταξιούχοι για το γεγονός πως, μέχρι σήμερα, δεν τους έχει καταβληθεί το εφάπαξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...