Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ελληνική Χαλυβουργία: Διαδήλωση εργαζομένων στο Υπουργείο Εργασίας

Κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας με αφετηρία συγκέντρωση στην Ομόνοια και τελικό σημείο το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, πραγματοποίησαν οι απεργοί της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», με τη συμμετοχή του σωματείου εργατών μετάλλου της Αττικής και της γραμματείας του Πανελληνίου Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), του Θριασίου.

Κεντρικό αίτημα της κινητοποίησης ήταν η επαναπρόσληψη των απολυμένων. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος των εργαζομένων Γ. Σιφωνιός, δήλωσε ότι: «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας έως ότου λάβουμε απαντήσεις στα αιτήματά μας» και ζήτησε από υπουργείο Εργασίας και την κυβέρνηση «να δώσουν λύση και να σταματήσουν να παριστάνουν τον Πόντιο Πιλάτο», κατηγορώντας την εργοδοτική πλευρά ότι «τραβάει το σχοινί της αδιαλλαξίας απέναντι στους εργαζόμενους, παρά τις προσπάθειες του Σωματείου και τις υπεύθυνες προτάσεις για την επαναλειτουργία του εργοστασίου».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ιωάννης Βρούτσης, απεύθυνε έκκληση προς όλες τις πλευρές να συνεισφέρουν θετικά στην εξεύρεση λύσης και την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, λέγοντας ότι το εργοστάσιο πρέπει να επαναλειτουργήσει προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, της απασχόλησης και των ίδιων των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...