Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Συγκρούσεις ΜΑΤ - απεργών έξω από τη Χαλυβουργία

Ένταση επικράτησε νωρίς σήμερα το πρωί μπροστά από την κεντρική πύλη της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο της Αττικής, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν ομάδα απεργών που ήθελαν να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την βίαιη, όπως την χαρακτήρισαν, αντίδραση των αστυνομικών που προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών.

Στη συνέχεια, περίπου 150 εργαζόμενοι προχώρησαν σε συγκέντρωση μπροστά από τα λεωφορεία των ΜΑΤ που βρίσκονται παρατεταγμένα για 4η ημέρα έξω την κεντρική πύλη του εργοστασίου, ενώ οι αστυνομικοί επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε όσους θέλουν να εργαστούν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν μπει ορισμένοι εργαζόμενοι στο εσωτερικό του εργοστασίου. Λόγω της κινητοποίησης διεξάγεται μετ´ εμποδίων η κίνηση των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία έλαβαν το Σάββατο μετά από πολύωρη συνεδρίαση του σωματείου τους στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, την απόφαση να συνεχίσουν την απεργία τους. Το ΠΑΜΕ διοργανώνει σήμερα στις 19.30 συγκέντρωση συμπαράστασης στους απεργούς στην πλατεία Ομονοίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...