Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Ένταση στη Χαλυβουργία

Ηλεκτρισμένη είναι η ατμόσφαιρα έξω από το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στην είσοδο της μονάδας, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους.

Το προεδρείο του σωματείου και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης καταγγέλλουν ότι η αστυνομία υποχρέωσε τους εργαζόμενους να εισέρχονται ένας - ένας στο εργοστάσιο, επιδεικνύοντας τις ταυτότητές τους, καθώς και ότι δεν επέτρεψε την είσοδο στο προεδρείο του σωματείου.

Το γεγονός δημιούργησε ένταση και πολλοί χαλυβουργοί έμειναν για ώρα έξω από τις πύλες του εργοστασίου, κλείνοντας και τμήμα της εθνικής οδού.

Το προεδρείο του σωματείου κατήγγειλε την παρουσία της αστυνομίας στην είσοδο του εργοστασίου, επισημαίνοντας ότι εάν ο ιδιοκτήτης ήθελε να καταγράφονται τα στοιχεία των εργαζομένων θα έπρεπε να αναθέσει το έργο αυτό σε κάποιον εκπρόσωπο της επιχείρησης κι όχι στην αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη γενική συνέλευση των απεργών το Σάββατο αποφασίστηκε η αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων και η επιστροφή στους χώρους δουλειάς, «εφόσον έχουν αποχωρήσει οι δυνάμεις των ΜΑΤ από την είσοδο του εργοστασίου».
Κάτι τέτοιο δεν έγινε προκαλώντας την αντίδραση των εργαζομένων.
Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...