Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Π.Ο.Σ. - συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ.Φώτη Κουβέλη

Μετά από αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ.Φώτη Κουβέλη στην οποία συζητήθηκαν τα...
προβλήματα των Σιδηροδρομικών καθώς και η κατάσταση και οι προοπτικές του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι της Π.Ο.Σ. διατύπωσαν ανάμεσα στα άλλα και τις παρακάτω θέσεις:

1. Την ανάγκη να παραμείνει το δίκτυο και οι υποδομές του Ελληνικού Σιδηροδρόμου στην ιδιοκτησία και διαχείριση του Ελληνικού Δημοσίου και του ΟΣΕ.

2. Για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να διερευνηθούν οι δυνατότητες στρατηγικών συμμαχιών για την ανάπτυξη του εμπορευματικού – μεταφορικού έργου και να μην προχωρήσουν ενδεχόμενα σχέδια ιδιωτικοποίησης – πώλησης της εταιρείας σε στρατηγικό επενδυτή.

3. Να μην υπάρξει καμία απόλυση του προσωπικού του Ομίλου ΟΣΕ (ΟΣΕ – ΕΡΓΟΣΕ) και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ το οποίο ήδη βρίσκεται σε οριακό σημείο, σε σχέση με τις λειτουργικές ανάγκες των Εταιρειών.

4. Να προχωρήσει άμεσα η έκδοση Κ.Υ.Α. από τους αρμόδιους Υπουργούς προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της συλλογικής διαπραγμάτευσης και να υπογραφεί η Σ.Σ.Ε. για το 2012.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ.Κουβέλης, διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των Σιδηροδρομικών ότι οι θέσεις αυτές τον βρίσκουν σύμφωνο και θα τις στηρίξει, θεωρώντας ότι ο Σιδηρόδρομος πρέπει να αποτελέσει μοχλό οικονομικής ανάπτυξης της εθνικής μας οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...