Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Παρακράτηση του δώρου Πάσχα από τους μισθούς των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ;

Ερώτηση στους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κατέθεσαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ και Γ. ΚΥΡΙΤΣΗΣ και επισημαίνουν:


"Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε κατόπιν συνάντησής μας με το Σωματείο Εργαζομένων στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), ότι κατόπιν σχετικής παραίνεσης – οδηγίας της Ειδικής Γραμματείας των ΔΕΚΟ (ΕΓΔΕΚΟ) και παρά την αρνητική γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της ΓΣΕΕ το δώρο Πάσχα και κατά συνέπεια και τα υπόλοιπα δώρα (Χριστουγέννων – αδείας) συνυπολογίζονται στις μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων, οι οποίες στα πλαίσια της μείωσης των απολαβών των εργαζομένων δεν μπορούν να ξεπερνούν το ποσό των 1900 €.

Μάλιστα καθώς δεν προβλέπεται η καταβολή των δώρων αυτών μαζί με τον μισθό, αλλά αποτελεί υποχρέωση να καταβάλλεται χωριστά, οι εργαζόμενοι στο ΙΦΕΤ καταγγέλλουν ότι τους καταβλήθηκε δώρο Πάσχα ύψους 250 € και εν συνεχεία για τους επόμενους τρεις μήνες τους παρακρατήθηκε από τον μισθό τους το ποσό των 83€, που αντιστοιχεί στο δώρο που έλαβαν.
Κατόπιν όλων αυτών,
Ερωτάστε:
1. Με ποια αρμοδιότητα η Ειδική Γραμματεία των ΔΕΚΟ εισηγείται την κατάργηση των προβλεπόμενων δώρων στους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ;
2. Με ποιο σκεπτικό και με ποια αιτιολογία παρακρατήθηκε από τους εργαζόμενους στο ΙΦΕΤ το ποσό των 83 € για τρεις μήνες, ποιος έλαβε την εν λόγω απόφαση;
3. Αντίστοιχες πρακτικές έχουν εφαρμοστεί και σε άλλες ΔΕΚΟ;
4. Σκοπεύετε να παρέμβετε για την επιστροφή αυτών των χρημάτων που παρανόμως κατά τη γνώμη μας παρακρατήθηκαν σε όσους εργαζομένους επιβλήθηκε αυτή η παρακράτηση;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...