Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Κύμα φυγής Πυροσβεστών

Στις 3.800 έφτασαν οι κενές οργανικές θέσεις στην Πυροσβεστική ύστερα από το μαζικό κύμα φυγής πυροσβεστών λόγω του..Ασφαλιστικού. Συγκεκριμένα, 450 πυροσβέστες έχουν συνταξιοδοτηθεί μέχρι στιγμής φέτος έναντι 300 πέρυσι. Ο αριθμός αυτός πάντως αναμένεται να αυξηθεί σε περίπτωση που υπάρξει και νέο κύμα φυγής.

Μέχρι στιγμής γίνεται προσπάθεια οι κενές οργανικές θέσεις να καλυφθούν με 1500 εθελοντές οι οποίοι έχουν περάσει από ταχύρρυθμη εκπαίδευση δυο ή τριών οχταώρων ώστε σε συνεργασία με τους επαγγελματίες πυροσβέστες να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών.

Μέχρι στιγμής πάντως το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκτός από την έλλειψη πυροσβεστών έχει να αντιμετωπίσει και άλλα τρία αγκάθια: Οι δασικοί δρόμοι δεν έχουν καθαριστεί ακόμα από τα Δασαρχεία, επιπλέον ο καθαρισμός των περιαστικών δρόμων δεν έχει ολοκληρωθεί από τους Δήμους και τέλος, οι χωματερές δεν έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες για περιφράξεις, μόνιμη παρουσία φορτηγού υδροφόρου και φύλαξη τις ημέρες υψηλού κινδύνου.

Το σημαντικό όμως είναι η καινοτομία που μπαίνει φέτος πρώτη φορά σε εφαρμογή με τις περιπολίες δικυκλιστών στα δάση(εποχικών και μόνιμων) οι οποίες θα γίνονται καθημερινά από τις 11 το πρωί έως και τις 7 το απόγευμα, ενώ τις ημέρες υψηλού κινδύνου οι περιπολίες θα γίνονται και τις πρωινές αλλά και τις βραδινές ώρες. Τις αμέσως επόμενες ημέρες το Πυροσβεστικό Σώμα θα προμηθευτεί 140 μοτοσυκλέτες οι οποίες και θα διατεθούν σε όλη τη χώρα ενώ η εκπαίδευση των δικυκλιστών πυροσβεστών  έχει ήδη ξεκινήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...