Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Προς την κατάργηση 4.000 θέσεων εργασίας οδεύει η Air France

Η γαλλική αεροπορική εταιρεία Air France σκοπεύει να καταργήσει 4.100 θέσεις εργασίας μέχρι το Μάρτιο του 2013, ένα σχέδιο που αναμένεται να ανακοινωθεί στα συνδικάτα στις 5 Ιουλίου, σύμφωνα με συνδικαλιστικές πηγές.

«Μεταξύ του 2010 και του 2013 και σε τρεις φάσεις θα περάσουμε από τους 54.700 υπαλλήλους στους 47.694. Από τις 7.000 θέσεις που θα καταργηθούν περίπου οι 2.000 θα είναι στο πλαίσιο της εθελούσιας εξόδου, θα υπάρξουν βέβαια και κανονικές συνταξιοδοτήσεις» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας συνδικαλιστικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο αυτές οι προβλέψεις γίνονται με δεδομένο ότι η φετινή δραστηριότητα της Air France θα είναι μειωμένη κατά 5%.

«Αν η δραστηριότητα αυξηθεί σημαντικά ή αν αλλάξει ο χρόνος συνταξιοδότησης αυτός ο αριθμός σίγουρα θα αναθεωρηθεί» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τα οικονομικά της στοιχεία, η Air France-KLM έχει καθαρή ζημιά 1,55 δισεκατομμύρια ευρώ για το οικονομικό έτος 2009-10.

Εν τω μεταξύ, η βρετανική αεροπορική εταιρεία British Airways (BA) ανακοίνωσε ότι πλέον θα προσλαμβάνει προσωπικό καμπίνας που θα εργάζεται στις πτήσεις της που αναχωρούν από το αεροδρόμιο Χίθροου με μειωμένο μισθό σε σχέση με το προσωπικό που ήδη εργάζεται για την εταιρεία στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο, μία απόφαση την οποία η εταιρεία δικαιολογεί εξαιτίας της ζημιάς-ρεκόρ που καταγράφει.

Το νέο προσωπικό καμπίνας της BA θα εργάζεται στο Χίθροου, όμως θα πληρώνεται με βάση τους μισθούς που παίρνει το προσωπικό της εταιρείας που εργάζεται στο Γκάτγουικ, που είναι σημαντικά μικρότεροι από αυτούς του Χίθροου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...