Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Στις εσωτερικές ισορροπίες της ΔΑΚΕ οφείλεται η ταλαιπωρία των υποψηφίων

Φωτογραφία
ΣΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ισορροπίες των συνδικαλιστών της Ν.Δ. στην ΟΛΜΕ οφείλονται τόσο η ταλαιπωρία που υπέστησαν το τελευταίο διάστημα οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ- ΤΕΙ όσο και η αλλαγή πλεύσης που σημειώθηκε. Ωστόσο, η στροφή των συνδικαλιστών συνοδεύτηκε από... νέα επίθεση της ΔΑΚΕ κατά του Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος είχε πρωτοστατήσει στην προσπάθεια να μεταπειστούν οι αντάρτες συνδικαλιστές! 
 
Μετά τα βέλη από τον Γιάννη Μανώλη κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη που είχε πρωτοστατήσει στην προσπάθεια να μεταπειστούν οι αντάρτες συνδικαλιστές, χθες σχεδόν τον αποκήρυξε και η ΔΑΚΕ 

Η ΔΑΚΕ με χθεσινή ανακοίνωσή της σχεδόν αποκήρυξε τον κ. Μητσοτάκη, δίνοντας νέες διαστάσεις στον εσωκομματικό πόλεμο.
«Προσωπικές πολιτικές που προσπαθούν να απαξιώσουν τόσο το πολιτικό σύστημα όσο και το συνδικαλιστικό, θα βρεθούν σύντομα στο περιθώριο... Σε αυτό τον λαό και τους αγωνιστές του, χρειάζεται μεγαλύτερος σεβασμός, εκτός αν κάποιοι νομίζουν ότι η καταγωγή τους δεν τους δεσμεύει ή και ενδεχομένως το βαρύγδουπο όνομα του πατέρα τους. Ποιος τους δίνει το δικαίωμα να συμπεριφέρονται ως αφέντες και να απαιτούν από τους άλλους πολίτες- τους παρακατιανούς κατά την άποψή τους- να υπακούουν στις προσωπικές τους επιθυμίες και να εκτελούν αδιαμαρτύρητα τις επιλογές τους;», αναφέρει η ΔΑΚΕ και καταλήγει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι «η κοινωνία έχει ξεπεράσει» στελέχη όπως ο βουλευτής της Β΄ Αθηνών.
Επιτελικά στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι η ΔΑΚΕ επιχειρεί να στηρίξει και τον κ. Μανώλη. Αλλοι παράγοντες ωστόσο θεωρούν ότι η σφοδρή επίθεση κατά του βουλευτή, στην παρούσα συγκυρία και παραμονές του Συνεδρίου, δεν μπορεί να έγινε εν αγνοία της κομματικής ηγεσίας και δεν αποκλείουν την περίπτωση να αποτελεί προάγγελο εσωκομματικών εξελίξεων.
Η ΔΑΚΕ της ΟΛΜΕ τις προηγούμενες ημέρες είχε διασπαστεί εφόσον τα μισά μέλη της υποστήριζαν την κινητοποίηση και τα υπόλοιπα τόνιζαν ότι οι καθηγητές πρέπει να δείξουν υπεύθυνη στάση και να μην κρατήσουν ομήρους τους μαθητές. Ωστόσο χθες οι δύο συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ Ν. Παπαχρήστος και Δ. Γκίνης, οι οποίοι μέχρι τώρα διαμόρφωναν την πλειοψηφία υπέρ της αποχής μαζί με τους τέσσερις συνδικαλιστές των αριστερών παρατάξεων της ΟΛΜΕ, άλλαξαν στάση. Η νέα πλειοψηφία εναντίον της αποχής διαμορφώθηκε με τις ψήφους τριών μελών της ΔΑΚΕ (των Παπαχρήστου, Γκίνη και του προέδρου της ΟΛΜΕ κ. Πεππέ, ενώ ο τέταρτος συνδικαλιστής Δ. Γεώργας απουσίαζε από τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις) και τριών της ΠΑΣΚ.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις καθηγητών που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στον χώρο, η διάσπαση της ΔΑΚΕ δεν ήταν άσχετη με τη διάσπαση που προηγήθηκε στη Ν.Δ. και τη γενική αναταραχή που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τις εκλογές. Δύο από τους συνδικαλιστές φέρονται φιλικά προσκείμενοι στην Ντόρα Μπακογιάννη, ο τρίτος φέρεται να έχει βλέψεις μεταπήδησης στον πολιτικό στίβο και να βρίσκεται κοντά στον κ. Σαμαρά, ενώ ο τέταρτος που συνταξιοδοτείται σε λίγο καιρό εμφανίζεται ως προσκείμενος στον κ. Καραμανλή και απογοητευμένος από τη στάση των υπολοίπων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...