Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Αυγενάκης: Στήριξη των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων, αλλά και των ενεργών μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη της ΔΗ.ΣΥ.  για το νέο ρεκόρ ανόδου της ανεργίας

«Η δημοσιοποίηση από την Ελληνική Στατιστική Αρχή του νέου ιστορικά υψηλού ποσοστού ανεργίας, που φτάνει το 17,7%, σε σύγκριση με το 12,4% του αντίστοιχου περσινού τριμήνου, αντικατοπτρίζει με τον πιο σκληρό τρόπο τη δραματική κατάσταση της αγοράς εργασίας στη χώρα μας. Δυστυχώς, οι χειρισμοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η αναβλητικότητα και αναποφασιστικότητα από τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ ενίσχυσαν τη δραματική αύξηση της ανεργίας, ιδιαιτέρως ανάμεσα στους νέους.

Σε αυτές ιδιαιτέρως κρίσιμες συνθήκες, είναι εξαιρετικά σημαντικό να προωθηθούν το ταχύτερο δυνατό οι αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για νέες επενδύσεις που θα φέρουν νέες δουλειές και ανάπτυξη στη χώρα. Ταυτόχρονα, χρειάζεται συγκεκριμένος σχεδιασμός για τη στήριξη των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων, αλλά και των ενεργών μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Η παρούσα συγκυβέρνηση δεν μπορεί να παραμείνει αδρανής. Πρέπει να κυβερνήσει πρέπει να λάβει υπόψη της ότι (α) ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να σηκώσει άλλο βάρος από την προσαρμογή, πως (β) η ρευστότητα, καθίσταται ζήτημα ζωής ή θανάτου για τις επιχειρήσεις και ότι (γ) πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες που θα αποφορτίσουν την κοινωνική ένταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...