Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ετοιμάζονται απολύσεις στον δημόσιο τομέα.

"Με περισσή σπουδή η κυβέρνηση ετοιμάζει τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα. Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προχωρά την ερχόμενη εβδομάδα στην κατάθεση πολυνομοσχεδίου-σκούπα για το σύνολο του δημοσίου τομέα, με συγχωνεύσεις και καταργήσεις υπηρεσιών και κατάργηση των υπαρχόντων οργανογραμμάτων που διασφάλιζαν ως τώρα τις οργανικές θέσεις των υπαλλήλων. Το επόμενο βήμα θα είναι οι αναγκαστικές μετακινήσεις-μετατάξεις και οι αθρόες απολύσεις δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, για να πληρωθεί το ρηθέν υπό της Τρόικας για "μείωση του δημόσιου τομέα".

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τονίζεται ότι:

Μόλις χτες, άλλωστε, η κατ' όνομα "πλειοψηφία" του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εντός της Βουλής ψήφισε το νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, φροντίζοντας να ποινικοποιήσει καθε μορφή ανυπακοής στα άγρια αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίζει σωρηδόν η Βουλή και καλούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι να εφαρμόσουν.
Όσο κι αν προσπαθούν να "χρυσώσουν το χάπι" στον εργαζόμενο λαό, με παχιά λόγια για το νέο "παραγωγικό και φθηνότερο δημόσιο", η ουσία της πολιτικής τους είναι πια γνωστή: λιγότερα σχολεία, λιγότερα νοσοκομεία, ιδιωτικοποίηση της πρόνοιας, της ασφάλισης και του πολιτισμού, διάλυση κάθε ελεγκτικού μηχανισμού που έβαζε φραγμό στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Θέλουν να δημιουργήσουν ένα μικρό και σφιχτό δημόσιο τομέα, με φοβισμένους υπαλλήλους, με ανυπαρξία κοινωνικού κράτους, που θα κοστίζει περισσότερο και θα προσφέρει όλο και λιγότερες, ποιοτικά άθλιες υπηρεσίες στον φορολογούμενο πολίτη, προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών που θα αναλάβουν με το αζημίωτο τις λειτουργίες που δεν θα προσφέρονται πια από το δημόσιο.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να βάλουν στην άκρη τις συνδικαλσιτικές ηγεσίες που έχουν αποδειχθεί προδοτικές για τον αγώνα τους. Μέσα από συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, συντονισμό των μαχόμενων Υπουργείων, με απεργιακό αγώνα διάρκειας να βάλουν φραγμό στα σχέδια σφαγιασμού τους. Να μιλήσουν για την κοινωνική χρησιμότητα του δημόσιου τομέα. Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να σταθούν πλάι στον αγώνα αυτόν, γιατί μας αφορά όλους και όλες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...