Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Οι εργαζόμενοι στη ΣΕΛΜΑΝ Κομοτηνής και πάλι στους «δρόμους»

Με τετράωρες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες από την Τετάρτη 29.2.2012 και 24ωρη απεργία την Πέμπτη 1.3.2012, αντέδρασαν οι εργαζόμενοι της ΣΕΛΜΑΝ Κομοτηνής στην απόφαση της διοίκησης του εργοστασίου να προχωρήσει σε απολύσεις. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Νικόλαος Αλεξανδρίδης και ο γεν. γραμματέας Γεώργιος Χατζηαθανασίου, «για άλλη μια φορά η εργοδοσία στην ΣΕΛΜΑΝ ξανακτύπησε: Παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις της Διοίκησης της Α.Ε. ΣΕΛΜΑΝ ότι θέλει το εργοστάσιο της Κομοτηνής να συνεχίσει να λειτουργεί και ότι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Κομοτηνής είναι πολύ συνεργάσιμοι ήρθε χθες για άλλη μια φορά και ανακοίνωσε ότι θα γίνουν απολύσεις εργαζομένων αγνώστου αριθμού και ότι θα συρρικνωθεί ο αριθμός των εργαζομένων στον μικρότερο δυνατό αριθμό, ενώ όσοι θα παραμείνουν εκτός του ότι θα εκπαιδευτούν για να εργάζονται σε πολλές διαφορετικές θέσεις εργασίας ανάλογα με τις ανάγκες του εργοστασίου θα υποστούν και όλες τις συνέπειες των μέτρων που προβλέπονται στο νέο μνημόνιο».

Στη γενική συνέλευση των εργαζομένων στο εργοστάσιο Κομοτηνής αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία τα εξής να πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία την Παρασκευή 2.3.2012, να ξεκινήσει απεργία διαρκείας από Δευτέρα 5.3.2012 μέχρι να ανακληθεί η απόφαση της διοίκησης για συνέχιση των απολύσεων εργαζομένων στο εργοστάσιο Κομοτηνής, η 24ωρη φύλαξη του εργοστασίου για όσο διάστημα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις από ομάδες περιφρούρησης των εργαζομένων και παρέμβαση και ενημέρωση των τοπικών αρχών.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων

Ανακοίνωση όμως εξέδωσε και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής, με την οποία «καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της εργοδοσίας στην ΣΕΛΜΑΝ να ξαναρχίσουν οι απολύσεις εργαζομένων στο Εργοστάσιο Κομοτηνής και ενώ υπήρχε συμφωνία με το σωματείο των εργαζομένων για την λήψη 5 εβδομάδων άδειας άνευ αποδοχών από τους εργαζόμενους του εργοστασίου Κομοτηνής με την συγκατάθεσή τους. Οι εργαζόμενοι όλα τα χρόνια που λειτουργεί το εργοστάσιο της Κομοτηνής συμβάλλουν θετικά στην επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν στην εταιρία. Έτσι και το 2009 συναίνεσαν στην λήψη άδειας άνευ αποδοχών και κάθε χρόνο συμφωνούν στην λήψη μέρους της κανονικής άδειας μετά αποδοχών όποτε θέλει η εταιρία και προσπαθούν συνεχώς να βοηθήσουν την όσο την δυνατόν καλύτερη λειτουργία του εργοστασίου. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής χαιρετίζει τον αγώνα που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στην ΣΕΛΜΑΝ και θα είναι δίπλα τους και συμπαραστάτης μέχρι να δικαιωθούν και να ανακαλέσει η εργοδοσία στην ΣΕΛΜΑΝ την απόφασή της. Καλεί όλους τους εργαζόμενους της Ροδόπης να παραδειγματιστούν από τον αγώνα των εργαζομένων στην ΣΕΛΜΑΝ και να ξεσηκωθούν και να αντιδράσουν δυναμικά ενάντια στην λαίλαπα των μέτρων που περιλαμβάνονται στη νέα δανειακή σύμβαση και μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας να τα ανατρέψουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...