Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Ασφαλιστικά μέτρα στη Σέλμαν κατά των εργαζομένων

Σε ασφαλιστικά μέτρα κατά των εργαζομένων προσέφυγε η εταιρεία Σέλμαν, ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία τους παράνομη και καταχρηστική. Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων θα εκδικαστούν σήμερα στα Δικαστήρια της Κομοτηνής.

Οι εργαζόμενοι οι οποίοι ξεκίνησαν απεργία διαρκείας από την περασμένη Δευτέρα, ζητώντας από την εργοδοσία να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να ανακαλέσει τις απολύσεις εργαζομένων που αφορούσαν τους μισούς από αυτούς, στο όνομα της οικονομικής κρίσης.

Οι εργαζόμενοι από την πρώτη στιγμή έκαναν λόγο για μεθοδευμένες κινήσεις από πλευράς εταιρείας, με ακυρώσεις παραγγελιών, αγνόηση της πρώτης ύλης, η οποία εξασφαλίστηκε από τα καμένα του Έβρου (σ.σ. το περασμένο καλοκαίρι), ούτως ώστε να χαρακτηρισθεί η επιχείρηση ως προβληματική, με στόχο να «απορροφηθεί» από τα άλλα εργοστάσια του ομίλου.

«Εμείς μιλούσαμε με τα στελέχη της επιχείρησης, από την αρχή της απεργίας μας και δεν μας είχε δοθεί η εντύπωση ότι η εταιρεία θα προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα. Όπως και στην επιχείρηση Χατζηλουκάς, η απεργία οδήγησε εργοδοσία και εργαζόμενος σε δρόμο συμφωνίας, έτσι πιστεύαμε ότι θα γίνει και με τη Σέλμαν.

Τώρα αναλόγως τι θα αποφασίσει το Δικαστήριο, θα κινηθούμε και εμείς. Είμαστε προετοιμασμένοι. Πρέπει όμως να γνωρίζει η εργοδοσία ότι, εμείς από τη δική μας πλευρά, έχουμε κάνει τις υποχωρήσεις που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Δεν πάει άλλο, ήδη κάνουμε δύο και τρεις δουλειές μέσα στο εργοστάσιο. Τίθεται θέμα ασφάλειας των εργαζομένων. Άλλες απολύσεις δεν μπορούν να γίνουν», τόνισε σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος των εργαζομένων της Σέλμαν Νίκος Αλεξανδρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...