Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ν.Δ.: Με προχειρότητα ο Ενιαίος Φορέας Πρωτοβάθμιας Υγείας

Ο Υπεύθυνος  του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή τις ανακοινώσεις των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ.κ. Λοβέρδου και Κουτρουμάνη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η πρόσβαση των Ελλήνων Πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, με αξιοπρέπεια και για τους παρόχους και για τους  χρήστες είναι  εθνικής προτεραιότητας  ζήτημα.
Η Κυβέρνηση δεν  έχει το δικαίωμα να το ακυρώνει και να το απαξιώνει.
Οι Έλληνες  Εργαζόμενοι, Ασφαλισμένοι και Συνταξιούχοι, μετά τις εξαγγελίες των συναρμοδίων Υπουργών για την πορεία της ενοποίησης των Κλάδων Υγείας των Ασφαλιστικών Ταμείων και της δημιουργίας του Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ΕΟΠΥΥ, είναι περισσότερο ανήσυχοι για το μέλλον της περίθαλψής τους.
Το πραγματικά σημαντικό εγχείρημα της ενοποίησης των Υπηρεσιών Υγείας προχωρά, χωρίς μελετημένο σχεδιασμό, χωρίς τεκμηρίωση και προβλέψεις για μείζονα ζητήματα, όπως η περιουσία και τα κεφάλαια των Κλάδων Υγείας, η ποιότητα και το εύρος των υπηρεσιών υγείας, ο αριθμός, η κατανομή και η αποζημίωση των γιατρών που θα στελεχώσουν το νέο σύστημα.
Οι Έλληνες  πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι  ο νέος φορέας έχει μόνο Πρόεδρο  και Διοικητικό Συμβούλιο. Δεν έχει καν Γραφεία, δεν έχει προσωπικό, δεν έχει Πληροφορικό Σύστημα!
Αυτό φυσικά δεν ανακοινώθηκε από τους συναρμόδιους Υπουργούς.
Μεταρρυθμίσεις τόσο σοβαρές όσο ο Ενιαίος Φορέας Πρωτοβάθμιας Υγείας στην Πατρίδα μας, δεν μπορεί να επιχειρούνται με τόση προχειρότητα.
Η προφανής στόχευση της Κυβέρνησης για μείωση των  δαπανών Υγείας μέσα από τη μισθολογική  περιθωριοποίηση των γιατρών  δεν είναι μόνο άδικη αλλά θα αποδειχθεί και ατελέσφορη οικονομικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...