Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ν. Νικολόπουλος: Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ & ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

Συνεχίζεται η διαδικασία Εσωτερικής Διαβούλευσης για την ολοκλήρωση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Σε κοινή  συνεδρίαση η Γραμματεία Προγράμματος με τον Τομέα Πολιτικής Ευθύνης για την Εργασία και την Κοινωνική Ασφάλιση προσδιόρισαν τους βασικούς άξονες της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας για την Εργασία -  Κοινωνική Ασφάλιση, οι οποίοι θα τεθούν προς έγκριση στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την «Ελλάδα των ίσων ευκαιριών και της αξιοπρέπειας».
 Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Γραμματέας Προγράμματος, βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος πλαισιωμένοι από τους κ.κ. Δημήτρη Σταμάτη, Αναπληρωτή Γραμματέα Προγράμματος, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Αναστάσιο Καριπίδη, Αναπληρωτή Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, βουλευτή Σερρών, Γιώργο Βερναδάκη, Αναπληρωτή Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Κοντό, Γραμματέα του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Παντελή Σκλιά, Διευθυντή Γραμματείας Προγράμματος,  Θεόδωρο Αμπατζόγλου, Πρόεδρο Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Ιωάννη Κοντό, Μαθηματικό, καθώς και άλλους εξειδικευμένους τεχνοκράτες. 
Η ομάδα εργασίας:
  • Διαπίστωσε στοιχειοθετημένα ότι η πολιτική της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ γεννάει Νέα Φτώχεια.
  • Διαμόρφωσε μια πολιτική «κοινωνικής ασπίδας» κατά του αποκλεισμού και της εξαθλίωσης και υπέρ της κοινωνικής κινητικότητας και των νέων ευκαιριών.
  • Στοιχειοθέτησε την αντίληψη ότι η κυβέρνηση υπονομεύει την αρχή της Αλληλεγγύης των γενεών.
  • Προσδιόρισε ως στόχο της Νέας Δημοκρατίας την «Ελλάδα της Αξιοπρέπειας», δηλαδή την προστασία του ασφαλισμένου και ιδιαίτερα του συνταξιούχου.
  • Εισηγήθηκε μια ριζοσπαστική πλατφόρμα για ένα σύγχρονο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης περιγράφοντας μια Νέα Θεσμική Αρχιτεκτονική.
Όπως υπογράμμισε  ο Γραμματέας Προγράμματος και βουλευτής  Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης:
«Η Νέα Δημοκρατία προκρίνει τον πόλεμο κατά της ανεργίας και της εξαθλίωσης. Εισηγείται ενεργητικές πολιτικές για την απασχόληση, που προστατεύουν την κοινωνική συνοχή και διασφαλίζουν την κοινωνική κινητικότητα.
  • Ευκαιρίες στους νέους, που πλήττονται από την ανεργία.
  • Πολιτικές “Κοινωνικής Ασπίδας” για εργαζόμενους ή ανέργους που δοκιμάζονται.
  • Εφαρμοσμένη Αλληλεγγύη για την Τρίτη ηλικία, μέσα από ένα καινοτόμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.   
Στόχος μας  είναι η Ελλάδα των ίσων ευκαιριών  και της Αξιοπρέπειας. Προετοιμαζόμαστε για να την επιτύχουμε και να την  εγγυηθούμε στην επόμενη γενιά και θα το επιτύχουμε κόντρα στην αρνητική συγκυρία».
 Ο Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος επισήμανε:
«Το Κυβερνητικό  Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας  πιστεύουμε ότι σύντομα θα αντικαταστήσει την αδιέξοδη πολιτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Το πρόγραμμά  μας έχει σε υψηλή προτεραιότητα  την Απασχόληση και την Κοινωνική  Ασφάλιση.
Η συγκυρία, όμως, σκιάζεται από την εκρηκτική  άνοδο της ανεργίας που έχει προκαλέσει η μνημονιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Το 17% Εθνικό Ποσοστό ανεργίας και τους 800.000 άνεργους δεν το αντέχει η Ελληνική Οικονομία και Κοινωνία.
Το τρίπτυχο της Προγραμματικής Πρότασης της  Νέας Δημοκρατίας για την Εργασία, την Κοινωνική Ασφάλιση και την  Κοινωνική Προστασία είναι:
  • Ευκαιρίες δουλειάς για όλους, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά που σήμερα βρίσκεται στο περιθώριο της δημιουργικής παραγωγικής διαδικασίας.
  • Βιώσιμο Ασφαλιστικό Σύστημα, που θα εγγυάται τις συντάξεις, αλλά και την Αξιοπρέπεια των Ελλήνων Ασφαλισμένων. 
Κοινωνική Προστασία  και αξιοπρεπές κοινωνικοοικονομικό  επίπεδο διαβίωσης γι΄ αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...