Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Έρχεται και η μερική απασχόληση στο δημόσιο

Με προφανή στόχο την μείωση του μισθολογικού κόστους, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Ρέππας προωθεί...
όπως ανέφερε και στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση νέα οργανογράμματα στα υπουργεία, τη χρήση νέων τεχνολογιών στη δημόσια διοίκησης, αλλά και την θέσπιση της μερικής απασχόλησης στο δημόσιο σε εθελοντική βάση (παρέχοντας σε όλους όσοι κάνουν χρήση αυτού του δικαιώματος τη δυνατότητα να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα και μετά την παρέλευση τριών ή πέντε ετών να επιστρέψουν και πάλι στην εργασία τους στο δημόσιο τομέα), την μακροχρόνια άνευ αποδοχών άδεια των υπαλλήλων και την εργασιακή εφεδρεία.

Επιπλέον, ο κ. Ρέππας σημείωσε ότι προωθείται το ενιαίο μισθολόγιο, αλλά και ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας με καταβολή μέρους του μισθού, με στόχο την εξυγίανση προβληματικών οργανισμών και την ομαλή μετάβαση των εργαζομένων, είτε σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου, είτε στον ιδιωτικό τομέα. Εξήγγειλε δε την παροχή κινήτρων στους άξιους υπαλλήλους, καθώς οι προαγωγές τους θα συνδέονται με την αξιολόγησή τους, η οποία θα προκύπτει από τις επιδόσεις τους σε γραπτούς διαγωνισμούς και προσωπικές συνεντεύξεις, ενώ τόνισε ότι οι αποδοχές τους θα συνδέονται με την παραγωγικότητά τους.
http://dailynews24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...