Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Κάρτα εργασίας με μείωση ασφαλιστικών εισφορών από τον Σεπτέμβριο

Η θεσμοθέτηση κάρτας εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου 2011, με κίνητρα για τις επιχειρήσεις, ακόμα και με μείωση των εισφορών στο ΙΚΑ προβλέπεται στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, που κατατέθηκε για ψήφιση στη Βουλή.

Στο νομοσχέδιο, στο οποίο περιλαμβάνεται και μια σειρά ασφαλιστικών ρυθμίσεων στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης που έγινε, προβλέπονται μεταξύ άλλων τα εξής:

- Κάρτα εργασίας: Η προσέλευση και ο χρόνος εργασίας και αποχώρησης των εργαζομένων θα καταγράφονται και ελέγχονται με χρήση ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας, σε φορητό ή σταθερό πιστοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο εγκαθιστούν οι επιχειρήσεις στους χώρους εργασίας.

Στις επιχειρήσεις, οι οποίες εγκαθιστούν το σύστημα αυτό στους χώρους εργασίας τους και καταβάλλουν εμπροθέσμως τις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και στους εργαζομένους των επιχειρήσεων αυτών, παρέχεται έκπτωση έως δέκα τοις εκατό (10%) επί των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών.

Εάν σε επιχείρηση στην οποία εισήχθη το σύστημα της κάρτας εργασίας, δεν γίνεται χρήση αυτής, επιβάλλεται, πέραν των λοιπών διοικητικών κυρώσεων που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία,

α) κατάργηση της έκπτωσης εισφορών για διάστημα τριών μηνών από την επιβολή των κυρώσεων,

β) στην επιχείρηση, επιπλέον διοικητική κύρωση ύψους 400 ευρώ για κάθε απασχολούμενο μισθωτό, ο οποίος δεν κάνει χρήση της κάρτας εργασίας και

γ) στον ίδιο το μισθωτό, διοικητική κύρωση ύψους 200 ευρώ, η οποία βαρύνει τον εργαζόμενο και καταβάλλεται από τον εργοδότη. Σε περίπτωση διαπίστωσης της ίδιας παράβασης για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών, το χρονικό διάστημα της κατάργηση έκπτωσης αυξάνεται σε έξι μήνες.
http://www.asfalisinet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...