Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Ασυγκράτητη η ανεργία με νέο ρεκόρ 16,2%

Έσπασε και το «φράγμα» του 16% το ποσοστό ανεργίας τον Μάρτιο του 2011 φτάνοντας το 16,2% και ανεβάζοντας τον αριθμό των ανέργων στα 811.340 άτομα.

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο στο οποίο φτάνει η ανεργία τα τελευταία χρόνια, η οποία πλήττει ιδιαιτέρως τους νέους ηλικίας μέχρι και 24 ετών αλλά και τις γυναίκες.

«Πρωταθλήτρια» για τον Μάρτιο αναδεικνύεται το Νότιο Αιγαίο, όπου 1 στους 3 είναι άνεργος, ενώ ακολουθούν τα Ιόνια και η Δυτ. Μακεδονία.

H ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, υπεύθυνος της ΔΗΜΑΡ για την Οικονομική πολιτική, σχετικά με τα στοιχεία της ανεργίας τον Μάρτιο2011 που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Το 2011, μήνα το μήνα η ΕΛΣΤΑT καταγράφει την προσθήκη μιας ολόκληρης μεσαίας ελληνικής πόλης, από άνδρες, γυναίκες, νέους και νέες, που προστίθενται στη στρατιά των ανέργων.

Όσο δεν καταβάλλεται αναπτυξιακή προσπάθεια, όλα τα κυβερνητικά μέτρα, θα είναι αναποτελεσματικά, θα οξύνουν το πρόβλημα και, στην καλύτερη περίπτωση, θα ανακυκλώνουν απλώς τους ανέργους. Γι’ αυτό και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ σε κάθε περίπτωση και πρωταρχικά ζητά από την κυβέρνηση να διασφαλίσει ένα δίχτυ προστασίας και ασφάλειας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...