Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Κινητοποιήσεις από την ΟΜΕ-ΟΤΕ

Aerial view of Highways in the Maroussi suburb...Image via WikipediaΣε κινητοποιήσεις αποφάσισε να προχωρήσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΜΕ-ΟΤΕ στη σημερινή της συνεδρίαση (21-1-2011) μετά τη ρήξη που επήλθε ανάμεσα στους εργαζόμενους και τη διοίκηση του ΟΤΕ στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τη σύναψη συλλογικής σύμβασης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «αποφάσισε καθημερινές παραστάσεις και ενημερώσεις σε όλους τους χώρους εργασίας σ΄όλη την Ελλάδα. Ταυτόχρονα θα αντιδράσει τεκμηριωμένα και δυναμικά προς κάθε κατεύθυνση ΕΕΤΤ Κυβέρνηση, Υπουργείο Μεταφορών) για το μέλλον που κάποιοι προδιαγράφουν για τον ΟΤΕ και τους Εργαζόμενους. Oι κινήσεις αυτές θα κορυφωθούν με απεργιακές κινητοποιήσεις, οι οποίες θα συνδυαστούν και με τα γενικότερα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΜΕ-ΟΤΕ καλεί τους εργαζόμενους «να κλείσουν τ΄αφτιά τους στις σειρήνες αποπροσανατολισμού και κοινωνικού αυτοματισμού, που το επόμενο διάστημα θα επιχειρηθεί και συντεταγμένα  όπως κάθε φορά  πίσω από τα Συνδικαλιστικά τους Οργανα, Σωματεία και Ομοσπονδία να δείξουν με τη δυναμική τους συμμετοχή το δίκαιο των αιτημάτων και της αντίδρασής τους».

Εν τω μεταξύ, σε εσωτερικό έγγραφο της διοίκησης του ΟΤΕ που κυκλοφόρησε σήμερα με αποδέκτες όλους τους εργαζόμενους, επιβεβαιώνεται ότι οι διαπραγματεύσεις, που έχουν κρατήσει σχεδόν ένα χρόνο, οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο και επισημαίνεται ότι η διοίκηση, στο πλαίσιο της προσπάθειας να βρεθεί λύση που θα συνέβαλε στη μείωση του κόστους χωρίς να επιβαρύνει ουσιαστικά τους εργαζόμενους, περιόρισε τις αρχικές της απαιτήσεις σημαντικά.

Η διοίκηση ζητεί:


- Την κατάργηση της καθημερινής 30λεπτης υπερωρίας για την προθέρμανση των αυτοκινήτων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ετήσιο κόστος από το αναχρονιστικό αυτό μέτρο, όπως το χαρακτηρίζουν στελέχη του Οργανισμού, ανέρχεται στα 8 εκατομμύρια ευρώ.

- Την αμοιβή της υπερεργασίας όπως ισχύει για όλους τους εργαζόμενους στην Ελλάδα και όχι με το διπλάσιο ποσοστό που ισχύει στους υπαλλήλους του ΟΤΕ, που επιβαρύνει τον Οργανισμό με περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

- Το πάγωμα των μισθών στα σημερινά επίπεδα για δύο χρόνια (μηδενική αύξηση και πάγωμα της αυτόματης ετήσιας αναπροσαρμογής 2,2% λόγω ωρίμανσης). Από τη διαδικασία αυτή θα εξοικονομηθούν περί τα 12 εκατομμύρια ευρώ.


Στο εσωτερικό έγγραφο σημειώνεται ότι η «Διοίκηση της εταιρείας οφείλει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα σε όλους τους τομείς της λειτουργίας που επηρεάζουν το κόστος προκειμένου να αντιμετωπίσει επιτυχώς τον ανταγωνισμό και να σταματήσει την πτώση των εσόδων» και προστίθεται ότι «λαμβάνοντας υπ' όψη τις σημερινές συνθήκες οι προτάσεις αυτές είναι λογικές και συμβάλουν ως ένα βαθμό στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η εταιρεία».




αποφάσισε καθημερινές παραστάσεις και ενημερώσεις σε όλους τους χώρους εργασίας σ΄όλη την Ελλάδα.

Ταυτόχρονα θα αντιδράσει τεκμηριωμένα και δυναμικά προς κάθε κατεύθυνση (ΕΕΤΤ, Κυβέρνηση, Υπουργείο Μεταφορών) για το μέλλον που κάποιοι προδιαγράφουν για τον ΟΤΕ και τους Εργαζόμενους.

Oι κινήσεις αυτές θα κορυφωθούν με απεργιακές κινητοποιήσεις, οι οποίες θα συνδυαστούν και με τα γενικότερα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Kαλούμε τους εργαζόμενους να κλείσουν τ΄αφτιά τους στις σειρήνες αποπροσανατολισμού και κοινωνικού αυτοματισμού, που το επόμενο διάστημα θα επιχειρηθεί και συντεταγμένα  όπως κάθε φορά  πίσω από τα Συνδικαλιστικά τους Οργανα, Σωματεία και Ομοσπονδία να δείξουν με τη δυναμική τους συμμετοχή το δίκαιο των αιτημάτων και της αντίδρασής τους.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...