Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Οι τράπεζες ζητούν τριμερή συνάντηση για την ΕΝΚΛΩ

Στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων φέρονται να έχουν καλέσει οι πιστώτριες τράπεζες τα συναρμόδια υπουργεία σχετικά με το ζήτημα της χρηματοδότησης της εισηγμένης «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία», όπου καρκινοβατεί η ενεργοποίηση της παροχής νέων δανείων υπό κρατική εγγύηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν από τις εορτές ο συντονιστής της κοινοπραξίας των πιστωτριών τραπεζών απέστειλε σχετική επιστολή, με την οποία ζητά τριμερή συνάντηση, ήτοι του Δημοσίου, των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και της διοίκησης της εταιρείας.

Η μη παροχή νέας χρηματοδότησης στην επιχείρηση έχει ουσιαστικά αναστείλει την ισχύ της ΚΥΑ του 2010 (έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ), η οποία προέβλεπε καινούρια δανειακά κεφάλαια υπό κρατική εγγύηση. Έτσι για να τεθεί εκ νέου σε ισχύ χρειάζεται άλλη μία τροποποιητική ΚΥΑ, προκειμένου να υφίσταται η κρατική εγγύηση στα δάνεια. Σε κάθε περίπτωση εκείνο που προσμετράται κυρίως από τα τραπεζικά ιδρύματα είναι το γεγονός πως τυχόν οριστικό «λουκέτο» στην εισηγμένη θα σημάνει 235 εκατ. ευρώ ζημίες για τις πιστώτριες τράπεζες, καθώς τόσος είναι ο δανεισμός της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας».

Ακόμη υφίστανται 20 εκατ. ευρώ υποχρεώσεων προς το ΙΚΑ, 25 εκατ. ευρώ προς τους εργαζόμενους και τουλάχιστον 12 εκατ. ευρώ προς προμηθευτές κ.α. Επομένως, εντός των ημερών εκτιμάται πως θα διαφανεί εάν θα πραγματοποιηθεί και πότε η κοινή συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων μερών ή εάν το Δημόσιο έχει υπαναχωρήσει έναντι της αρχικής πρόθεσης του και θα αφήσει την εταιρεία των 600 και πλέον εργαζόμενων να «πεθάνει».
PIAZZADELPOPOLO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...