Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Δικαίωση για συμβασιούχους της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης

White Tower of ThessalonikiImage via WikipediaΔικαίωση για τους 15 συμβασιούχους της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης αποτελεί η απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία δικαιούνται το μηνιαίο επίδομα των 176 ευρώ που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα.

Ειδικότερα, με την υπ΄ αρθμ, 1723/2010 απόφασή του έκρινε ότι εν λόγω εργαζόμενοι, που απασχολούνται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, δικαιούνται την καταβολή του συνολικού ποσού των 32.600 ευρώ για τη διετία 2004 και 2005. Ωστόσο, δεν ενέκρινε την καταβολή του για την περίοδο 2002 έως 2003, καθώς είχε υποπέσει σε παραγραφή η αξίωσή τους.

Ο Άρειος Πάγος δέχθηκε ότι η μη καταβολή του επιδόματος αντίκειται στο άρθρο 4 του Συντάγματος που αφορά την ισότητα των πολιτών, καθώς συνιστά άνιση δυσμενή μεταχείριση έναντι των υπολοίπων υπαλλήλων του Δημοσίου τομέα που λαμβάνουν την επίμαχη παροχή (επίδομα των 176 ευρώ).

Με παλαιότερες αμετάκλητες αποφάσεις του, ο Αρειος Πάγος είχε κρίνει νόμιμη την καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, κάνοντας δεκτές αγωγές εργαζομένων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που απασχολούνταν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (όπως είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Ουρανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, νοσοκομεία κ.λπ.).
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...