Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Πρόγραμμα ενίσχυσης της εργασίας για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη



Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα ενίσχυσης της εργασίας για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με ειδικές ρυθμίσεις για το Νομό Έβρου προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας κατά την παρέμβασή της στο εργαστήριο κοινωνικής πολιτικής της Περιφερειακής Σύσκεψης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκη

Όπως επισήμανε η Λούκα Κατσέλη πρώτη προτεραιότητα είναι η καταπολέμηση της ανεργίας, ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που έχει τη θλιβερή πρωτιά να κατέχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα, φτάνοντας το δεύτερο εξάμηνο του 2010 το 14%.

«Οι πολιτικές για αναδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης και στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας είναι απόλυτα συνδεδεμένες με τις ενεργητικές πολιτικές για τη διατήρηση θέσεων εργασίας, την άρση εμπλοκών για την ένταξη στην αγορά εργασίας, ιδιαίτερα για τους νέους και τις γυναίκες, και την επανένταξη ανέργων» τόνισε η υπουργός, ενώ αναφέρθηκε και στα 17 προγράμματα του ΟΑΕΔ, με προϋπολογισμό 2,5 δισ. ευρώ, που απευθύνονται σε 667.000 ωφελούμενους.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έκανε λόγο και για τις πολιτικές κοινωνικής ένταξης και προστασίας, αναφερόμενη στην προώθηση πλαισίου για τη δημιουργία επιχειρήσεων Κοινωνικής Οικονομίας, την εισαγωγή προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας και επιχειρηματικότητας, την επέκταση βρεφονηπιακών σταθμών. Για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τόνισε ότι πρόκειται για τα πιο επιτυχημένα προγράμματα με 7.000 εργαζόμενους και 130.000 ωφελούμενους. «Με το Υπουργείο Εσωτερικών βρισκόμαστε σε συνεχή διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιλεξιμότητά του από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα», τόνισε η Υπουργός.

Νωρίτερα, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης συνάντησε τα Προεδρεία του Επιμελητηρίου Αλεξανδρούπολης, του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, του Συνδέσμου Βιοτεχνών, καθώς και του Συνδέσμου Ξενοδόχων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Λούκα Κατσέλη παρουσίασε στα Προεδρεία τα 17 προγράμματα του ΟΑΕΔ, ενώ δεσμεύτηκε για την άμεση ενίσχυση της στελέχωσης του ΣΕΠΕ της περιοχής.

Μάλιστα, κάλεσε τους φορείς να υποβάλουν ολοκληρωμένες προτάσεις για τη δημιουργία του ολοκληρωμένου Τοπικού Προγράμματος για τη διατήρηση θέσεων εργασίας και καταπολέμησης της ανεργίας για το Νομό και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι φορείς δεσμεύτηκαν για τη μεταξύ τους συνεργασία, προκειμένου να υποβληθούν ολοκληρωμένες προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...