Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Αντιδράσεις στο σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ

Αντιδράσεις προκαλεί το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ που συζητήθηκε στη Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, Νίκος Κιουτσούκης έκανε λόγο για σχέδιο απαξίωσης του ΟΣΕ από την κυβέρνηση

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θα παραχωρήσει σε ιδιώτες όλες τις δραστηριότητες των σιδηροδρομικών.

Είπε επίσης πως το έλλειμμα του Οργανισμού δημιουργήθηκε επειδή η κυβέρνηση δεν είχε εγγράψει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό με αποτέλεσμα ο ΟΣΕ να δανείζεται. Τόνισε πως το χρέος είναι της πολιτείας και την κάλεσε να το αναλάβει.

Κατήγγειλε πως δεν υπάρχει ζήτημα μετάταξης αλλά μεταφοράς εργαζόμενου. Όπως είπε ζητά από τον εργαζόμενο να παραιτηθεί από τον Οργανισμό και στη συνέχεια να προσληφθεί σε άλλη υπηρεσία αν υπάρχει θέση.

Το σχέδιο για τον ΟΣΕ

Το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει την παραχώρηση σε ιδιώτη επενδυτή του 49% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Τα χρέη του Οργανισμού θα αναλάβει το κράτος, το πλεονάζον προσωπικό θα μετατεθεί σε άλλες υπηρεσίες, ενώ θα περικοπούν δρομολόγια.

Τα χρέη του ΟΣΕ φτάνουν να 10 δισ. 710 εκ., κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση του δημοσίου χρέους κατά 4,4%

Οι 2.351 εργαζόμενοι, (1.600 από τον ΟΣΕ και εθνικό διαχειριστή σιδηροδρομικής υποδομής και 751 από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ) είτε θα μεταφερθούν σε κενές οργανικές θεσεις σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες είτε θα συνταξιοδοτηθούν. Προτεραιότητα θα δοθεί στους εργαζόμενους που θα θελήσουν μόνοι τους να μετακινηθούν.

Οι τακτικές αποδοχές των περίπου 3.500 εργαζομένων που θα στελεχώσουν τη νέα εταιρεία θα παραμείνουν ως έχουν, ωστόσο θα μειωθούν οι δευτερεύουσες αποδοχές που δεν θα υπερβαίνουν το 10% των βασικών απολαβών. SKAI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...