Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στην άρση του καμποτάζ


Κλιμακώνουν οι ναυτεργάτες τις αντιδράσεις τους στην άρση του καμποτάζ. Ναυτικοί που έχουν συγκεντρωθεί έξω από τον επιβατηγό σταθμό της Ακτής Ξαβερίου εμποδίζουν την επιβίβαση 900 τουριστών στο υπό σημαία Μάλτας κρουαζιερόπλοιο Ζenith, το οποίο εδώ και λίγες μέρες εκτελεί θαλάσσιες περιηγήσεις με αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά.
Οι περίπου 400 συγκεντρωμένοι έξω από τον επιβατηγό σταθμό της Ακτής Ξαβερίου συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ .
Το κρουαζιερόπλοιο, που φέρει ευρωπαϊκή σημαία και ως εκ τούτου δύναται να πραγματοποιεί κυκλικά ταξίδια στα ελληνικά λιμάνια, κατέπλευσε το πρωί στην Ακτή Ξαβερίου, όπου και αποβίβασε τους 900 επιβάτες του, ενώ μέχρι τις 21.00 το βράδυ που έχει προγραμματισμένο απόπλου, θα πρέπει να έχει επιβιβάσει τους επιβάτες της νέας του κρουαζιέρας.
Ωστόσο, μέχρι τώρα κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί δυνατόν εξαιτίας της παρουσίας των συγκεντρωμένων, πολλοί από τους οποίους κρατούν σημαίες του ΠΑΜΕ.
Εντονη είναι και η παρουσία δυνάμεων τόσο του Λιμενικού όσο και της ΕΛΑΣ.
ΦΩΤΟ: Το κρουαζιερόπλοιο, που φέρει ευρωπαϊκή σημαία και ως εκ τούτου δύναται να πραγματοποιεί κυκλικά ταξίδια στα ελληνικά λιμάνια, κατέπλευσε το πρωί στην Ακτή Ξαβερίου, όπου και αποβίβασε τους 900 επιβάτες του, ενώ μέχρι τις 21.00 το βράδυ που έχει προγραμματισμένο απόπλου, θα πρέπει να έχει επιβιβάσει τους επιβάτες της νέας του κρουαζιέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...