Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Τραγικός θάνατος οδοκαθαριστή στα Τρίκαλα - έρευνα για τα αίτια


Τα συλληπητήρια και τη θλίψη της για τον θάνατο του Βασίλειου Γρηγορίου, 53 ετών, ο οποίς είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του εξέφρασε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ο άτυχος εργαζόμενος ήταν υπάλληλος (εργάτης στην καθαριότητα) της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων. Κατά την αποκομιδή των σκουπιδιών, το περασμένο Σάββατο, και ενώ βρισκόταν στο πίσω μέρος (σκαλοπάτι) του οχήματος αποκομιδής, σύμφωνα με τη μαρτυρία συναδέλφου του, έχασε την ισορροπία του με αποτέλεσμα την πτώση του στο οδόστρωμα. Από την πτώση ο άτυχος εργαζόμενος υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου και κατέληξε χθες το μεσημέρι.
Από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο του Τμήματος Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Τρικάλων σε συνεργασία με τις λοιπές αρχές διεξάγει έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος. Σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας σε ό,τι αφορά την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων θα επιβληθούν διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...