Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΓΣΕΒΕΕ: Υπέρ Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο του επισιτισμού

«Οι εργαζόμενοι του κλάδου βρίσκονται απέναντι σε μισθούς κάτω και από εκείνα που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθάς.

Υπέρ της υπογραφής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τον Επισιτισμό, τάσσεται ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθάς, με δήλωσή του έπειτα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τις διοικήσεις κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων επισιτισμού από όλη την Ελλάδα.

Η μετενέργεια της προηγούμενης σύμβασης έχει λήξει από τον Αύγουστο του 2012 με αποτέλεσμα, όπως επισημαίνεται, «οι εργαζόμενοι του κλάδου να βρίσκονται σε πλείστες όσες περιπτώσεις απέναντι σε μισθούς και μεροκάματα που είναι κάτω και από εκείνα που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας».

Ο κ. Καββαθάς τονίζει την ανάγκη να επανέλθει ο θεσμός των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, της επεκτασιμότητας και της μετενέργειας, έτσι ώστε οι κοινωνικοί εταίροι να καθορίζουν τον κατώτατο μισθό/ημερομίσθιο των ανειδίκευτων. Ζητά επίσης να υπάρχει κλαδική Συλλογική Σύμβαση που να ρυθμίζει τόσο τις εργασιακές σχέσεις όσο και τους κατώτερους μισθούς στον κλάδο, ώστε η αντιμετώπιση των εργαζομένων από τους εργοδότες να είναι ενιαία και να μην επικρατεί στην αγορά εργασίας ο νόμος της «ζούγκλας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...