Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

Βρούτσης: Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις

Ο κ. Βρούτσης, μιλώντας στον Σκάι, τόνισε ότι «δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, αλλά όπως είπε αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εξορθολογίζουμε το σύστημα όπου χρειάζεται» και διευκρίνισε ότι με το νέο σύστημα διασφαλίζεται ότι οι επόμενες γενιές θα πάρουν και την επικουρική σύνταξη και το εφάπαξ που τους αναλογεί.

«Η κατεύθυνση που έχω είναι το ασφαλιστικό να κρατηθεί και να διατηρήσει τις δυνάμεις του κάνουμε προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα με ελέγχους και προσπάθειες δημοσιονομικής παρέμβασης για να δίνει με ασφάλεια τις συνταξεις στους ανθρώπους» πρόσθεσε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι το ασφαλιστικό σύστημα θέλει ακόμη νοικοκύρεμα, καθώς είναι κατακερματισμένο με 92 διαφορετικούς τομείς.

Για το εφάπαξ είπε ότι καταβάλλεται κανονικότατα με μεγάλη ταχύτητα. «Αν δεν παίρναμε το δάνειο των 40 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο δεν θα μπορούσαμε να καταβάλουμε το εφάπαξ» επεσήμανε.

Ανέφερε ότι με το ηλεκτρονικό σύστημα «Ήλιος», μετά από 20 χρόνια αναβλητικότητας, το κράτος ξέρει ακριβώς ποιοι παίρνουν σύνταξη και δεν υπάρχει ούτε μια πλασματική σύνταξη. «Σήμερα η συνταξιοδοτική δαπάνη φτάνει τα 27 δισ. το χρόνο το 55% από αυτά προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν έχει οικονομική αυτοδυναμία το ασφαλιστικό σύστημα» διευκρίνισε.

Τέλος, διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέα ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ αναγνώρισε ότι δεν είναι υψηλό το επίπεδο συμμετοχής στη ρύθμιση.


Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...