Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

Για «τσεκούρι» στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού μιλά το ΠΑΜΕ

Κριτική στην κυβέρνηση από τη συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ - «Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του 2013 αφορά 110.000 εργαζόμενους όταν το 2011 αφορούσε 570.000 εργαζόμενους και συνταξιούχους. Το πρόγραμμα του 2013 δεν προβλέπει ως δικαιούχους τους συνταξιούχους, περιορίζει το ανώτατο όριο ημερών επιδότησης από 7 μέρες σε 5, έχει πετσοκομμένα ποσά επιδότησης, βάζει φραγμό στους μακροχρόνια ανέργους», σύμφωνα με το ΠΑΜΕ

Για «τσεκούρι» στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού μιλά το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του.

Οι κόκκινοι συνδικαλιστές επικρίνουν τη λογική «ό,τι μπορούμε, δίνουμε» και τονίζουν ότι «τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, οι φτηνές διακοπές δεν ήταν και δεν είναι χάρισμα ή παραχώρηση. Είναι δικαίωμα και κατάκτηση των εργαζόμενων.

Διαβάστε την ανακοίνωση
Η επίσκεψη του Υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση στο ΔΣ του ΟΑΕΔ πριν ένα μήνα και οι δηλώσεις που έκανε με πανηγυρικό τόνο για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, συνεχίστηκαν με την ψήφιση από το ΔΣ των όρων και των προϋποθέσεων του προγράμματος, του αριθμού των δικαιούχων και των ποσών επιδότησης.

Το πρόγραμμα βρίσκεται μακριά από τις λαϊκές ανάγκες. Βρίσκονται πίσω όχι μόνο από τις ανάγκες των εργαζόμενων για φτηνές διακοπές, ξεκούραση και αναψυχή αλλά και από τα πρόσφατα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού της Εργατικής Εστίας. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για το 2013 αφορά 110.000 εργαζόμενους όταν το 2011 το αντίστοιχο πρόγραμμα του καταργηθέντος οργανισμού της Εργατικής Εστίας αφορούσε 570.000 εργαζόμενους και συνταξιούχους. Το πρόγραμμα του 2013 δεν προβλέπει ως δικαιούχους τους συνταξιούχους, περιορίζει το ανώτατο όριο ημερών επιδότησης από 7 μέρες σε 5, έχει πετσοκομμένα ποσά επιδότησης, βάζει φραγμό στους μακροχρόνια ανέργους.

Η λογική της κυβέρνησης στη βάση «ό,τι μπορούμε, δίνουμε» πρέπει να αποκρουστεί. Δε θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση του συστήματος. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι πλήρωναν και συνεχίζουν να πληρώνουν τις εισφορές τους στους καταργηθέντες οργανισμούς, είναι σταθερά στο επίκεντρο της επίθεσης με το συνεχές χτύπημα στους μισθούς, στις συντάξεις, στις συλλογικές συμβάσεις, με τη φοροληστεία. Τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, οι φτηνές διακοπές δεν ήταν και δεν είναι χάρισμα ή παραχώρηση. Είναι δικαίωμα και κατάκτηση των εργαζόμενων.

Την ίδια στιγμή η διάθεση δελτίων θεατρικών χειμερινών και θερινών παραστάσεων τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά, η αγορά βιβλίων με κουπόνια, το κατασκευαστικό έργο του πρώην ΟΕΚ, έχουν σταματήσει. Οι κοινωνικές παροχές συνεχώς και με κάθε τρόπο ψαλιδίζονται.

Ο Θανάσης Γκώγκος, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ του ΟΑΕΔ ψήφισε παρόν, καταγγέλλοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις που βάζουν νέο άγριο τσεκούρι στους δικαιούχους και στο δικαίωμα του εργαζόμενου λαού στις διακοπές.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...