Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

O Κουίκ για την παράνομη απόλυση υπαλλήλου του δήμου Αθηναίων που ήταν σε καθεστώς διαθεσιμότητας


Εξηγήσεις για την παράνομη και αντισυνταγματική απόλυση υπαλλήλου του Δήμου Αθηναίων που είχε τεθεί από το Νοέμβριου του 2012 σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ζητά με Ερώτησή του από τους Υπουργούς Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας των Υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (http://ipalliloiidax.blogspot.gr/) που παραδόθηκε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τέρενς Κουίκ από τον Πολιτευτή Ξάνθης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Χαράλαμπο Ευστρατίου, «η υπάλληλος είχε προσληφθεί κανονικά ως ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) το 2005 σε Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία του Δήμου Αθηναίων και μεταφέρθηκε με νόμιμες διαδικασίες στο Δήμο τον Σεπτέμβριο του 2009».

Από τότε μέχρι και τη μέρα που βγήκε σε διαθεσιμότητα, παρόλο που δούλευε κανονικά δεν πληρώθηκε ποτέ, γιατί η υπηρεσία δημοσιονομικού ελέγχου του Δήμου έκρινε ότι δεν έπρεπε να μεταφερθεί.

Η υπάλληλος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, όπου δικαιώθηκε πανηγυρικά:

Το Πρωτοδικείο Αθηνών, έκρινε ότι νόμιμα μεταφέρθηκε στο Δήμο Αθηναίων και της αναγνώρισε ότι ο Δήμος της οφείλει αποδοχές για τα έτη 2009 έως 2011. Επίσης επιδίκασε το ποσό των 10.000 € για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών το οποίο ήταν και το μονό ποσό που της κατέβαλε ο Δήμος.

Ωστόσο, το Νοέμβριο του 2012, σύμφωνα με τις διατάξεις του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, η απασχολούμενη βγήκε σε διαθεσιμότητα, το ΥΔΜΗΔ πέρασε στη διαγραφή της από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων, μπήκε στη διαδικασία της κινητικότητας κάνοντας αίτηση και συμπεριελήφθη στους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα από τις 12-11-2012, δεν ισχύει.

«Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να ανακληθεί η παράνομη και αντισυνταγματική απόλυση της προαναφερομένης υπαλλήλου; Πότε θα καταβληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές της μέχρι πρότινος εργαζόμενης στο Δήμο Αθηναίων;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά ενημέρωση για την επίσημη θέση του ΑΣΕΠ για το συγκεκριμένο περιστατικό, τη διενέργεια ΕΔΕ για να διαπιστωθεί τυχόν ύπαρξη πειθαρχικών παραπτωμάτων των υπευθύνων που έδωσαν την εντολή απόλυσης αλλά και την κατάργηση των άρθρων του Μεσοπρόθεσμου για το καθεστώς κινητικότητας, προκειμένου να ανακληθεί η διαθεσιμότητα όλων των υπαλλήλων που εμπίπτουν στις διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...