Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Οι Έλληνες θα δουλεύουν και στις διακοπές τους


Tο 31% των εργαζομένων στην Ελλάδα δήλωσαν ότι στις καλοκαιρινές τους διακοπές σκοπεύουν να εργάζονται... από μία έως τρεις ώρες την ημέρα, ενώ σε ποσοστό 20 % σχεδιάζουν να αφιερώνουν πάνω από τρεις ώρες την ημέρα σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τη δουλειά τους, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Regus, εταιρεία ευέλικτων λύσεων επαγγελματικών χώρων. Γενικά από την έρευνα προκύπτει ότι φέτος το καλοκαίρι πολλοί θα είναι οι αγχωμένοι εργαζόμενοι σε ολόκληρο τον κόσμο που θα χάσουν πολύτιμο χρόνο από τις διακοπές τους.

Σημειώνεται ότι η Regus ρώτησε πάνω από 26.000 εργαζόμενους επιχειρήσεων σε 96 χώρες πόσο χρόνο σκοπεύουν να αφιερώνουν στη δουλειά τους κατά τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ωστόσο, οι Έλληνες δεν δουλεύουν τόσο σκληρά στις διακοπές τους όσο οι εργαζόμενοι άλλων χωρών. Το 39% των εργαζόμενων σε επιχειρήσεις παγκοσμίως σκοπεύουν να εργάζονται κανονικά στις διακοπές τους, αλλά σε ελαφρώς πιο χαλαρούς ρυθμούς, ενώ σε ποσοστό 17% σχεδιάζουν να αφιερώνουν στη δουλειά τους πάνω από τρεις ώρες την ημέρα και σε ποσοστό 41% μία έως τρεις ώρες την ημέρα.

Ο καθηγητής κ. Τόμας Κοξ που έχει τιμηθεί με τον τίτλο ευγενείας Commander of the British Empire, σχολιάζει ότι "Είναι αποδεδειγμένο ότι εργαζόμενοι έχουν λιγότερο άγχος, όταν τους δίνεται η δυνατότητα να καθορίζουν οι ίδιοι τη δουλειά τους και τον τρόπο που εργάζονται. Συγκεκριμένα, όταν έχουν την ελευθερία να ορίζουν τον τρόπο και το χρόνο εργασίας, μπορούν να πετύχουν μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, ώστε ο χρόνος που αφιερώνουν στην οικογένεια και την ξεκούρασή τους να μην επιβαρύνεται με τα επαγγελματικά και το άγχος της δουλειάς".

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι για τους άντρες είναι πιο δύσκολο να αποστασιοποιηθούν από τη δουλειά τους. Το 42% των αντρών παγκοσμίως θα περάσουν τις διακοπές τους δουλεύοντας κανονικά, ενώ έχουν υποσχεθεί ότι θα κάνουν επαγγελματικά τηλεφωνήματα, θα απαντούν σε email και θα ασχολούνται με θέματα της δουλειάς τους κατά τη διάρκεια των διακοπών. Ένα πολύ σημαντικό ποσοστό των εργαζόμενων γυναικών (34%) έχουν επίσης δεσμευτεί να ασχολούνται με τη δουλειά τους σε ανάλογο βαθμό.

Η τάση αυτή επιβεβαιώνεται από τα στατιστικά στοιχεία: το 44% των εργαζόμενων αντρών παγκοσμίως δηλώνουν ότι θα εργάζονται από μία έως τρεις ώρες την ημέρα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των γυναικών ανέρχεται σε 35%. Επίσης, οι άντρες θα αφιερώνουν στη δουλειά τους πάνω από τρεις ώρες την ημέρα σε ποσοστό 18%, ενώ οι γυναίκες σε ποσοστό 16%.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...