Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Εργαζόμενοι Eurobank: Να επανέλθει η τράπεζα σε ιδιωτικά χέρια

Την ανάγκη να επανέλθει η Eurobank σε ελληνικά χέρια και να ξεκαθαρίσει η στρατηγική για το μέλλον της Τράπεζας επισήμανε ο πρόεδρος του Δ.Σ. των εργαζομένων σε αυτή Στάθης Χαρίτος.

Μεταξύ άλλων ο κ. Χαρίτος τόνισε την ανάγκη για:

1. Την επαναφορά της Τράπεζας στην ιδιωτική πρωτοβουλία, όπου δομικά εξακολουθεί να ανήκει, μέσω της συντομότερης κατά το δυνατόν μεταβίβασης της σε φερέγγυο στρατηγικό επενδυτή που θα αναλάβει και το management.

2. Άμεσο ξεκαθάρισμα της στρατηγικής για το μέλλον της Τράπεζας που ανήκει στις 4 συστημικές Τράπεζες της χώρας και ως τέτοια επιβάλλεται να παίξει τον ρόλο της, ως κορμός ενσωμάτωσης των Τραπεζών που ελέγχει πλήρως το Τ.Χ.Σ., με άμεσο επόμενο βήμα την πώληση της.

«Δεν μπορεί να υφέρπει ακόμα και σήμερα το σενάριο του "deal" που ματαιώθηκε με την Εθνική Τράπεζα και που δημιουργούσε έναν όγκο 53.000 εργαζομένων των δύο Ομίλων σε Ελλάδα και εξωτερικό (23.000 στην Ελλάδα), το οποίο πυροδοτεί δημοσιεύματα περί διαμελισμού και τμηματικής εκποίησης της Eurobank, αναστατώνοντας την πελατεία της και πανικοβάλλοντας το Προσωπικό της», πρόεσθεσε ο πρόεδρος των εργαζομένων της Τράπεζα.

Ακόμη ο κ. Χαρίτος υπενθύμισε ότι ο θεσμικός ρόλος του σωματείου των εργαζομένων είναι «η απόλυτη προστασία της απασχόλησης των εργαζομένων της Τράπεζας και η διαφύλαξη των δικαιωμάτων που επάξια έχει κερδίσει το Προσωπικό της Eurobank εργαζόμενο σκληρά και εντατικά όλα αυτά τα χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...