Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΜΑΡ: Ανάγκη για παρεμβάσεις με στόχο την υποστήριξη των ανέργων


«Πρέπει να υπάρξουν κατεπειγόντως παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας με στόχο την υποστήριξη των ανέργων» επισημαίνει σε επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η Δημοκρατική Αριστερά.

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, προτεραιότητα πρέπει να δοθεί σε ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως τα νοικοκυριά χωρίς κανένα εργαζόμενο, οι μακροχρόνια άνεργοι προστάτες οικογενειών και οι άνεργοι νοικοκυριών που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.

«Οι δράσεις πρέπει να αφορούν σε δημιουργία θέσεων κοινωφελούς εργασίας, επιδότησης της εργασίας, κατάρτισης και υποστήριξης της εκκίνησης επιχειρηματικής δραστηριότητας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ΔΗΜΑΡ σημειώνει τέλος πως η χρηματοδότηση αυτών των προγραμμάτων πρέπει να γίνει με αναπροσανατολισμό των πόρων του ΕΣΠΑ και αξιοποίηση της εισφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης.

Το σχέδιο της κινητικότητας του προσωπικού που προωθείται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διασφαλίζει την ορθολογική κατανομή του προσωπικού, και για αυτό πρέπει να στηριχθεί από όλους, τονίζει επίσης σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ. Αυτή η διαδικασία, προσθέτει, «πρέπει να συνοδευτεί με την απομάκρυνση όλων των επίορκων, όσων εισήχθησαν στο δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά και όσων συστηματικά απέχουν από την εργασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...