Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Αναβλήθηκε η τριμερής για τους απολυμένους του Metropolis

Οι εργαζόμενοι στα Metropolis σε διαμαρτυρία έξω από την εκδήλωση της Eurovision

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Συμφιλίωσης (τριμερής) για το θέμα των απολυμένων της αλυσίδας καταστημάτων Metropolis.

Η σύγκληση της τριμερούς έγινε μετά από πρόσκληση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών και επρόκειτο να συνεδριάσει αρχικά χθες, υπό τον υφυπουργό Εργασίας Νίκο Παναγιωτόπουλο. Η συνεδρίαση τελικά αναβλήθηκε επειδή δεν προσήλθε η εργοδοτική πλευρά αν και είχε προσκληθεί.

Στη συνέχεια, ο κ. Παναγιωτόπουλος δέχθηκε στο γραφείο του τους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου και των απολυμένων, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφοριες, το ΕΚΑ ζήτησε να προβλεφθεί από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας ειδική διάταξη για τη διευθέτηση οφειλών των απολυμένων προς το Δημόσιο και για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μετά τη λήξη του προγράμματος ανεργίας του ΟΑΕΔ, στο οποίο έχουν ενταχθεί.

Από τον Ιούνιο του 2010, έκλεισαν 13 καταστήματα της αλυσίδας Metropolis και χάθηκαν 180 θέσεις εργασίας.

Οι απολυμένοι της επιχείρησης, διεκδικούν αποζημιώσεις και δεδουλευμένα τα οποία, όπως υποστηρίζουν, δεν τους έχουν καταβληθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...