Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Αναβλήθηκε η δίκη των 35 συνδικαλιστών


Για τις 12 Ιουνίου αναβλήθηκε η δίκη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που είχαν καταλάβει το υπουργείο Εργασίας και είχαν συλληφθεί με τις κατηγορίες της πρόκλησης φθοράς αρχικά, για να αφεθούν μετά ελεύθεροι και να οριστεί τακτική δικάσιμος για την κατηγορία της παράνομης παραμονής στο χώρο του υπουργείου, η οποία και θα πραγματοποιούνταν σήμερα Τρίτη.

Το δικαστήριο ωστόσο διαπίστωσε σφάλμα στην κλήτευση των δύο μαρτύρων του γραφείου του υπουργού, η οποία έγινε μέσω φαξ, και ανέβαλε τη διαδικασία. Σήμερα πάντως αποφασίστηκε να κληθεί ως μάρτυρας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Παναγιώτης Κοκκόρης.

Νωρίτερα μέλη του ΠΑΜΕ είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων για να συμπαρασταθούν στους 35 συνδικαλιστές οι οποίοι συνελήφθησαν στις 4 Φεβρουαρίου στο υπουργείο Εργασίας.

Το "παρών" στη συγκέντρωση έδωσε και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία δήλωσε πως «τη ρήση ότι η Δικαιοσύνη είναι τυφλή εμείς δεν την υιοθετούμε».

Οι 35 συλληφθέντες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ αρχικά κατηγορήθηκαν για διατάραξη κοινής ειρήνης και απρόκλητες φθορές, ωστόσο, τελικά, ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για παράνομη παραμονή σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας και διέταξε έρευνα για το ποιος διέπραξε τη φθορά ξένης περιουσίας.

Η δίκη είχε αναβληθεί και στο Αυτόφωρο, καθώς δεν προσήλθαν μάρτυρες κατηγορίας και οι 35 συνδικαλιστές είχαν αφεθεί ελεύθεροι.

Την ίδια ώρα στάση εργασίας από τις 8 έως τις 11 το πρωί πραγματοποιεί για σήμερα Τρίτη η ΑΔΕΔΥ, η οποία «δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους συναδέλφους που παραπέμπονται σε δίκη και καλεί το υπουργείο να αναλάβει τις ευθύνες του, να παρέμβει και να αποσύρει τις κατηγορίες που - καθώς φαίνεται - "κατασκευάστηκαν" σε βάρος των 35 συλληφθέντων», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Επίσης, καλεί την κυβέρνηση «να πάψει πια να θεωρεί μονόδρομο την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως να πάψει να δείχνει το πιο σκληρό και αυταρχικό της χαρακτήρα, εφαρμόζοντας πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και τραυματίζουν την ίδια τη Δημοκρατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...