Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ : Οι αμοιβές την 1ΜΑΗ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ενημερώνει τους εργαζόμενους σχετικά με τις αμοιβές την 1ΜΑΗ και σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

"Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
λόγω του ότι σε αρκετούς εργασιακούς χώρους διατυπώνονται «απόψεις» σχετικά με την αμοιβή της 1ης ΜΑΗ σας ενημερώνουμε ότι η 1η ΜΑΗ 2012 έχει καθοριστεί ως υποχρεωτική αργία (ΦΕΚ1080/Β΄/09-04-2012). Ως εκ τούτου η αμοιβή της συγκεκριμένης ημέρας υπολογίζεται ως εξής:
Α) Για τους εργαζόμενους που αμείβονται με ημερομίσθιο και δεν θα απασχοληθούν κατά την 1η Μαΐου δικαιούνται να λάβουν το καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους χωρίς καμία προσαύξηση. Για τους εργαζόμενους που αμείβονται με ημερομίσθιο και θα απασχοληθούν κατά την 1η Μαΐου θα λάβουν το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιο και προσαύξηση 75%.
Β) Σε περίπτωση που αμείβονται με μηνιαίο μισθό, εάν η επιχείρηση λειτουργεί κατά τις Κυριακές και αργίες (οι περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου μας) θα λάβουν μόνο προσαύξηση 75% που υπολογίζεται στο νόμιμο ωρομίσθιό τους, ενώ αν πρόκειται για επιχείρηση που αργεί και εκτάκτως λειτουργήσει την 1η Μαΐου θα λάβουν επιπλέον της προσαύξησης 75% (επί του νομίμου ωρομισθίου τους) και τόσα ωρομίσθια του καταβαλλόμενου.
Δηλαδή την εβδομάδα μέσα στην οποία πέφτει η Πρωτομαγιά όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να δουλέψουν 4 ημέρες πλην της Πρωτομαγιάς. Για την ημέρα της Πρωτομαγιάς, όσοι δεν δούλεψαν θα πληρωθούν κανονικά (οι ημερομίσθιοι 1 μεροκάματο και οι μισθωτοί κανονικά το μισθό τους χωρίς καμία αφαίρεση). Όσοι δούλεψαν θα πληρωθούν με προσαύξηση 75% επί του ημερομισθίου για τους ημερομίσθιους ή με προσαύξηση 75% επί του 1/25 του μισθού τους. π.χ. ημερομίσθιος με 40€ μεροκάματο όταν δουλέψει Πρωτομαγιά θα πάρει 70€, ενώ ένας μισθωτός με μηνιαίο μισθό 1000€ όταν δουλέψει Πρωτομαγιά θα πάρει 1030€".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...