Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Νικολόπουλος: Συνάντηση με μία μεγάλη παρέα ανέργων

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας κ. Ν. Νικολόπουλος Βουλευτής Αχαΐας, με αφορμή την συνάντηση με μία μεγάλη παρέα ανέργων την οποία είχε πρόσφατα στην Ρηγίλλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ΝΔ έχει απόλυτη γνώση του δραματικού ποσοστού ανεργίας στη χώρα μας. Το κλειδί για μας, για λύση του μείζονος αυτού προβλήματος, είναι η «ανάρρωση» της Ελληνικής Οικονομίας, με ΑΝΑΠΤΥΞΗ» υπογράμμισε ο κ. Νικολόπουλος και πρόσθεσε:

«Μόνο με θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Εμείς δίνουμε έμφαση στην στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας .

Οι νέοι επιχειρηματίες που επενδύουν στην καινοτομία και στην εξωστρέφεια, θα βρεθούν στο κέντρο της προσοχής μας».

Ο εκσυγχρονισμός του ΟΑΕΔ, η εκμετάλλευση και αξιοποίηση κάθε κοινοτικού πόρου, καθώς επίσης η προώθηση στοχευμένων προγραμμάτων επανακατάρτισης σε άμεση συνεργασία με την παραγωγή, προκειμένου να υπάρξει σύζευξη της ανεργίας με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, είναι «επείγουσες προτεραιότητες» για τη Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα θα προωθήσουμε επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας επικεντρωμένες σε: Δράσεις κοινωνικών υπηρεσιών εντός των υφιστάμενων κοινωνικών δομών.

Δράσεις σε νέους τομείς: βιώσιμη ανάπτυξη, αναβάθμιση αστικού περιβάλλοντος, νέα αγροτικά προϊόντα.

Δράσεις επικεντρωμένες σε ευπαθείς ομάδες: προώθηση απασχόλησης ΑΜΕΑ, μονογονεϊκών οικογενειών, μακροχρόνια ανέργων.

Περιβαλλοντικά επαγγέλματα

Η προηγούμενη κυβέρνηση, άφησε ανεκμετάλλευτους τους κοινοτικούς πόρους, που θα μπορούσαν να περιορίσουν το πρόβλημα της ανεργίας .

Ο κ. Νικολόπουλος άκουσε πολύ προσεκτικά τα προβλήματα των ανέργων, από διάφορες επαγγελματικές κατηγορίες, όπως οι τομείς σίτισης, τουρισμού νέων επιστημόνων κλπ.

Δήλωσε κατηγορηματικά ότι: Στο πρόγραμμά της η Νέα Δημοκρατία, δίνει το στίγμα «ανάπτυξης του τομέα Τουρισμού» , ο οποίος ήταν και θα παραμείνει «βαριά βιομηχανία» για την Ελληνική οικονομία, αλλά απαιτεί εκσυγχρονιστικές στρατηγικές, ώστε να αποτελέσει -και πάλι- πεδίο ευκαιριών, για νέους επιχειρηματίες και εργαζόμενους.

Υπήρξαν άνεργοι, που έληξαν οι συμβάσεις τους και του επανέφεραν το θέμα των απολύσεων στον δημόσιο τομέα καθώς και το ζήτημα του 13ου και 14ου μισθού ή και άλλων μειώσεων στον ιδιωτικό τομέα.

«ΔΕΝ υπάρχει η λέξη απολύσεις, στο πρόγραμμα της ΝΔ. Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι : Οι οριζόντιες, δραστικές περικοπές μισθών και συντάξεων -ιδιαίτερα των χαμηλών επιπέδων - είναι άδικες, αλλά και ατελέσφορες»

Στο Δημόσιο , το στοίχημα για τη ΝΔ είναι η περιστολή των δαπανών, με μείωση της σπατάλης.

Ο Τομεάρχης εργασίας ακόμη διαβεβαίωσε ότι για τη ΝΔ δεν υφίσταται θέμα 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα .

«Αν ο Σαμαράς έδωσε μάχη -είπε- για να διατηρηθούν και δε θα εγκαταλείψουμε. Έχουμε όλα τα επιχειρήματα και κυρίως, το συγκροτημένο σχέδιο ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ΝΔ, που δεν περιλαμβάνει περαιτέρω μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα .

Ο κ. Νικολόπουλος κλείνοντας υπογράμμισε προς τους ανέργους πολίτες του λεκανοπεδίου : «Οι θέσεις εργασίας δημιουργούνται από την ελεύθερη οικονομία, τον υγιή ανταγωνισμό, την ιδιωτική πρωτοβουλία, τις διαρθρωτικές αλλαγές. Η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας συνδέεται με την πορεία του ΑΕΠ. Έχει υπολογισθεί ότι κάθε μονάδα που αυξάνει το ΑΕΠ, διατηρεί ή δημιουργεί 45.000 θέσεις εργασίας. Άρα η βασική Ελπίδα και Προοπτική είναι η ανάκαμψη της Οικονομίας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...