Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: "Απαράδεκτες οι προτάσεις της ΤΕΜΠΟ για τη Συλλογικη Σύμβαση Εργασίας"

 "Απαράδεκτες" χαρακτηρίζει τις  προτάσεις της ΤΕΜΠΟ για τη Συλλογικη Σύμβαση Εργασίας το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

"Η Διοίκηση της Εταιρίας ΕΒΙΟΠ ΤΕΜΠΟ, εκμεταλλευόμενη την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της κρίσης, προχώρησε σε απαράδεκτες προτάσεις για υπογραφή καινούργιας επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε. (μείωση μισθών κ.λ.π. 35% περίπου), αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΚΕ και καταγγέλλει:

 Σημειωτέων ότι η ΕΒΙΟΠ – ΤΕΜΠΟ, όπου μεγαλομέτοχος είναι η SIEMENS, είναι από πλευράς τζίρου και κερδών σε εξαιρετικά επιτυχημένη χρονιά.

 Σε αυτό κύρια συμβολή είχαν οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποί τους, όπου έφτασαν τον κύκλο εργασιών στα ύψη.

 ΄Επειτα από Γ.Σ. όπου συντριπτικά απέρριψαν τις απαράδεκτες προτάσεις της Εταιρίας οι εργαζόμενοι, το Σωματείο προχώρησε σε 3ωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας.
 Η δυναμική συμμετοχή στις αποφάσεις του Δ.Σ. είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ άλλοτε, για να μην ισχύσουν οι δυσβάσταχτες μειώσεις, όπου φέρνουν τους εργαζόμενους στα όρια της ανέχειας.

 Η ΕΒΙΟΠ – ΤΕΜΠΟ έχει τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές και δεν δικαιολογεί μειώσεις μισθών.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ αλλά και όλη η τοπική κοινωνία, θα αντισταθούν με κάθε μέσο για την αποτροπή των επαίσχυντων σχεδιασμών τους.
ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...