Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΝΔ - Νικολόπουλος: Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καλό θα ήταν να σταματήσει να μας «σώζει»


Ο Υπεύθυνος  του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  
 «Σύμφωνα και με τα νέα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. η ανεργία στην Ελλάδα του Μνημονίου καθίσταται το πλέον σοβαρό πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
Τα τελευταία  στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. αποκαλύπτουν ένα εφιαλτικό εργασιακό περιβάλλον. Η ανεργία, το Μάιο του 2011, διαμορφώθηκε στο 16,6%, από 15,8% τον Απρίλιο του 2011 και από 12,0% που ήταν το Μάιο του 2010.
Οι άνεργοι  ανήλθαν στους 822.719, αυξήθηκαν κατά 36.260 σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011 (αύξηση 4,6%) και κατά 220.534 σε σχέση με το Μάιο του 2010 (αύξηση 36,6%). Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός διαμορφώθηκε σε 4.383.374 άτομα, ενώ τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (40,1%) και στις ηλικίες 25-34 ετών (22%).
Τα δεδομένα αυτά εάν προσεγγισθούν μεμονωμένα, δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική υφή και τις συνέπειες του  τεράστιου αυτού προβλήματος. Το ζήτημα της ανεργίας με τις ποσοτικές  και ποιοτικές του παραμέτρους αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
Σήμερα, ύστερα από τις αλλεπάλληλες «σωτηρίες» που μας εξασφαλίζουν, με αποκλειστική ευθύνη τους η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και οι πρόθυμοι υποστηριχτές της, το εργασιακό περιβάλλον σε όλες τις εκφάνσεις του γίνεται ολοένα και περισσότερο εχθρικό για τους εργαζομένους.
Βάσει των  συνθηκών που το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο και όλες οι άλλες «σωτήριες» συμφωνίες  που το ΠΑΣΟΚ έχουν επιβάλει, εκβιάζοντας, μάλιστα, για τη συναινετική αποδοχή  τους, το ανθρώπινο κεφάλαιο της Ελλάδας βρίσκεται υπό διωγμό.
Οι εργαζόμενοι, όμως, είναι η πραγματική πηγή πλούτου  της οικονομίας μας. Το εργατικό δυναμικό της Ελλάδας, το ανθρώπινο κεφάλαιο, είναι η πραγματική περιουσία  της χώρας μας. Είναι η παράμετρος δημιουργίας ενός διαχρονικά βιώσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος που ιδιαίτερα σήμερα το έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ.
Η Κυβέρνηση  του ΠΑΣΟΚ καλό θα ήταν να σταματήσει να μας «σώζει», να σταματήσει να ξεκουράζεται σε παραλίες από τις άοκνες προσπάθειές που κατέβαλε το προηγούμενο χρονικό διάστημα λαμβάνοντας καταστροφικά μέτρα και να ασχοληθεί, επιτέλους, με την Ανάπτυξη, την άμεση απελευθέρωση του συνόλου των υγιών δυνάμεων του ελληνικού λαού, που γνωρίζουμε όλοι πως μπορεί να κάνει θαύματα όταν βρεθεί στο σωστό περιβάλλον».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...